Uključi se! Nek se i tvoj glas čuje. Podeli sa svetom najnovija događanja! Pošalji svoju Vest!
Tvoj glas! Najbolje vesti se objavljuju na gledanijim medijima! Budi reporter!

Pošalji prijatelju

O nama

Vox populi (www.vox-populi.rs) je portal građanskog novinarstva, koji je pokrenula Novinska agencija FoNet.

Reč je o jedinstvenom medijskom poduhvatu FoNeta, koji promoviše i unapređuje građansko novinarstvo.

Portal Vox populi je zamišljen kao medijski alat građana, kako bi se oni bolje informisali i međusobno obaveštavali.

Građani Srbije, kao i oni iz regiona sa sličnog govornog područja, zahvaljujući autentičnom građanskom portalu Vox populi, u mogućnosti su da sami ponude svoje viđenje stvarnosti i pišu i izveštavaju o onome što je za njih važno.

Portal Vox populi računa na sinergiju sa tradicionalnim medijima, koji ovaj novi kanal informisanja ne bi trebalo da doživljavaju kao konkurenciju, već kao dopunu i korektiv.

Multimedijalni portal Vox populi alternativni je izvor informisanja, budući da građanima nisu dovoljni mejnstrim mediji i  sve više se okreću medijskim sadržajima na Internetu.

Portal Vox populi je nadgradnja i prirodan korak u radu i razvoju Novinske agencije FoNet, koja pokretanjem nove platforme na medijsku scenu uvodi i građane.

Portal je otvoren za sve građanske inicijative i predloge, uređivački je nepristrasan, nema zabranjenih događaja, temai ličnosti, ali ima jasan kodeks u pogledu sadržine koja će moći da bude objavljena.

Portal Vox populi neće služiti za distribuciju sadržaja neprihvatljivih i nedozvoljenih po novinarskim kodeksima I zakonima.

Vox populi će nastojati da podstakne građanski aktivizam I želju građana da izveste javnost o svemu onome što je važno za njih ili njihovu sredinu.

Na portalu Vox populi, građanima su širom otvorena vrata, ne samo da budu samo konzumenti vesti, već i da postanu akteri i šalju vesti, fotografije, video i audio snimke. Najvažnije među njima, FoNet će plasirati elektronskim, štampanim i onlajn medijima širom Srbije, posredstvom platformi www.fonet.rs, www.fonetweb.rs, www. evropskiput.rs.

Nema komentara.