Pošalji prijatelju

O nama

Lažna istina (www.laznaistina.rs) je portal studentskog novinarstva, koji je pokrenula Novinska agencija FoNet.

Reč je o jedinstvenom medijskom poduhvatu FoNeta, koji promoviše i unapređuje studentsko novinarstvo.

Portal Lažna istina je zamišljen kao medijski alat studenata i studentkinja, kako bi se bolje informisali i međusobno obaveštavali.

Studenti i studentkinje Srbije, zahvaljujući portalu Lažna istina, u mogućnosti su da sami ponude svoje viđenje stvarnosti i pišu i izveštavaju o onome što je za njih važno.

Portal Lažna istina računa na sinergiju sa tradicionalnim medijima, koji ovaj novi kanal informisanja ne bi trebalo da doživljavaju kao konkurenciju, već kao dopunu i korektiv.

Multimedijalni portal Lažna istina alternativni je izvor informisanja, budući da studentkinjama i studentima nisu dovoljni mejnstrim mediji i  sve više se okreću medijskim sadržajima na Internetu.

Portal Lažna istina je nadgradnja i prirodan korak u radu i razvoju Novinske agencije FoNet, koja pokretanjem nove platforme na medijsku scenu uvodi i studentsku populaciju.

Portal je otvoren za sve studentske inicijative i predloge, uređivački je nepristrasan, nema zabranjenih događaja, tema i ličnosti, ali ima jasan kodeks u pogledu sadržine koja će moći da bude objavljena.

Portal Lažna istina neće služiti za distribuciju sadržaja neprihvatljivih i nedozvoljenih po novinarskim kodeksima i zakonima.

Lažna istina će nastojati da podstakne studentski aktivizam i želju studentkinja i studenata da izveste javnost o svemu onome što je važno za njih ili njihovu sredinu.

Na portalu Lažna istina, studentkinjama i studentima širom su otvorena vrata, ne samo da budu samo "potrošači" vesti, već i da postanu akteri i šalju vesti, fotografije, video i audio snimke. Najvažnije među njima, FoNet će plasirati elektronskim, štampanim i onlajn medijima širom Srbije, posredstvom platformi www.fonet.rs i www.fonetweb.tv.

Nema komentara.