Pošalji prijatelju

Biz

Beograd 28. 11. 2015

Usvojena fiskalna strategija

Beograd - Vlada Srbije usvojila je danas Fiskalnu strategiju za 2016. godinu sa projekcijama za 2017. i 2018. godinu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vlada Srbije usvojila je i Predlog zakona o dopunama Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, kojim se omogućava se upotreba pečata koji sadrži podatke o ličnom identitetu ili sa ugraviranim potpisom, kod obavljanja različitih poslova i ostvarivanja prava u situacijama kada je to potrebno.

Time se sprečava, navodi se u saopštenju, diskriminacija osoba sa invaliditetom koje, zbog prirode svoje invalidnosti-telesnih ili senzornih oštećenja ili bolesti, nisu u mogućnosti da se svojeručno potpišu.

Usvojena je i Uredba o monitoringu kvaliteta derivata i biogoriva, koja predstavlja značajan korak u daljoj implementaciji direktiva vezanih za kvalitet goriva.

Primenom ove Uredbe obezbeđuje se da se na osnovu propisanog broja uzoraka proveri da li je kvalitet u skladu sa propisanim, čime se obezbeđuje zaštita potrošača i omogućava kontrolu i nadzor na svim mestima u lancu distribucije, kaže se u saopštenju posle sednice Vlade Srbije.

Novinarka Spomenka Vlatković, foto FoNet

Nema komentara.