Pošalji prijatelju

Pravila korišćenja

Opšta pravila

 • Korišćenjem bilo kog dela portala www.laznaistina.rs i svih njegovih delova (u nastavku www.laznaistina.rs), automatski prihvatate sva Pravila korišćenja.

 • Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korišćenjem www.laznaistina.rs portala, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati sa Pravilima korišćenja i da su ih razumeli u celosti.

 • Ni jedan deo www.laznaistina.rs portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za njihovo promovisanje.

 • www.laznaistina.rs posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja  portala. Svi posetioci imaju pravo da koriste sadržaje portala www.laznaistina.rs, ukoliko ne krše Pravila korišćenja.

 • Pristup www.laznaistina.rs portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

 • www.laznaistina.rs zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje Pravila. O važnim promenama i dopunama www.laznaistina.rs obaveštava korisnike objavljivanjem informacija na portalu.

 • Korišćenjem bilo kojeg sadržaja na www.laznaistina.rs portalu smatra se da ste upoznati sa Pravilima korišćenja

Odricanje odgovornosti

 • www.laznaistina.rs portal sastoji se od sadržaja koje su kreirali posetioci,  vlastitih i sadržaja Novnske agencije FoNet, partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja i linkova na spoljne stranice.

 • www.laznaistina.rs sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje portala www.laznaistina.rs koristite na vlastitu odgovornost.

 • www.laznaistina.rs se ne smatra odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem portala.

 • Portal www.laznaistina.rs  nije odgovoran za priloge koje su korisnici poslali portalu i ne daje nikakvu garanciju za tačnost, kompletnost ili korisnost bilo kojeg priloga, osim sadržaja prenetih iz redovnih multimeijalnih servisa vesti Novinske agencije FoNet. Izuzev njih, sve informacije koje pročitate na portalu www.laznaistina.rs imaju garantovanu podobnost samo za potrebe ličnog informisanja i ni za koju drugu svrhu.

 • Prilozi korisnika objavljeni na portalu izražavaju stav autora, a ne stav vlasnika portala www.laznaistina.rs.

 • Niko od vlasnika, sponzora, administratora, tehničkih partnera, niti bilo ko drugi povezan sa www.laznaistina.rs ne može ni na koji način biti odgovoran za pojavu bilo koje netačne ili klevetničke informacije koju su poslali korisnici, kao ni za upotrebu njihovih informacija koje se nalaze na ili su povezane sa portalom www.laznaistina.rs.

 • www.laznaistina.rs, sponzori, administratori, tehnički partneri, niti bilo ko drugi povezan sa www.laznaistina.rs, ni u kom slučaju nisu odgovorni za bilo koju neposrednu, posrednu, posebnu, slučajnu, materijalnu ili bilo koju drugu posledičnu štetu koja nastane ili je povezana sa upotrebom informacije, teksta, fotografije, video i audio sadržaja koje su poslali korisnici, a objavljeni su na portalu www.laznaistina.rs.

Vlasnička i autorska prava

 • Slanjem tekstova, fotografija, video i audio materijala korisnik daje pravo portalu www.laznaistina.rs da ih dalje koristi za potrebe portala, redistribuira, ustupa ili prodaje.

 • www.laznaistina.rs nema nikakve finansijske ili druge obaveze prema korisnicima koji su poslali priloge.

 • Slanjem priloga portalu www.laznaistina.rs korisnici daju neopozivo pravo portalu www.laznaistina.rs  da ih koristi po sopstvenom nahođenju.

 • www.laznaistina.rs polaže autorska prava na sve vlastite i sadržaje Novinske agencije FoNet (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava www.laznaistina.rs i podložno je tužbi.

 • Zbog nemogućnosti provere autentičnosti autora priloga koje šalju korisnici, www.laznaistina.rs ne može da odgovara za verodostojnost njihovih priloga, niti eventualnog kršenja njihovih autorskih prava na tekstove, fotografije, video i audio sadržaje.  Sva odgovornost za priloge korisnika pripada isključivo autorima priloga ili onima koji su ih poslali. Portal www.laznaistina.rs priloge korisnika postavlja sa dobrom namerom i sa pretpostavkom da su oni koji priloge šalju i njihovi stvarni autori.

 • U slučaju da primetite prilog za koju znate da je zaštićen autorskim pravom ili da je autor priloga pogrešno potpisan, molimo vas da nam se javite na adresu fonet.voxpopuli@gmail.com, kako bi preduzeli neophodne korake u ispravljanju greške.

Linkovi na spoljne stranice

 • www.laznaistina.rs sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala.

 • www.laznaistina.rs linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Zaštita privatnosti

 • www.laznaistina.rs štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri. . www.laznaistina.rs u dobroj nameri koristi podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala. Privatni podaci se ne distribuiraju trećoj strani, osim uz dozvolu korisnka

 • www.laznaistina.rs može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja portala (isključivo podaci o računaru i Internet provajderu) ili podatke unete u postupku registracije. Ove podatke www.laznaistina.rs  portal koristi kako bi imao informacije o korisnicima, poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmerio i prilagodio publici koja ga posećuje. Na osnovu tih podataka, saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom.

 • www.laznaistina.rs obavezuje se da prikupljene privatne podatke, poput e-mail adrese, imena i prezimena, neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika distribuirati, osim demografskih podataka za grupu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

 • www.laznaistina.rs se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila www.vox-populi.rs ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Politika slanja i objavljivanja priloga

 • www.laznaistina.rs omogućava korisnicima da pošalju svoje tekstove, fotografije, video i audio sadržaje koji će konkuristi za postavljanje na portal. To ne znači da se objavljuju svi prilozi koje korisnici pošalju, već samo oni koje redakcija www.laznaistina.rs odabere.

 • www.laznaistina.rs ima pravo neobjavljivanja priloga bez bilo kakvog dodatnog objašnjenja.

 • Autori čiji prilozi budu objavljeni, biće potpisani onako kako su ih poslali u formi za slanje, ali neće biti obavešteni o postavljanju njihovih priloga.

Youtube i Twitter

 • www.laznaistina.rs  objavljuje video i tekstualne fajlove koji su locirani na serverima YouTube.com i Twitter.com

 • Video i tekstualni fajlovi preuzeti su sa  YouTube.com i Twitter.com servera na koji www.laznaistina.rs nema, niti može imati uticaja. Samim tim, portal www.laznaistina.rs  nije odgovoran za sadržaje ovih fajlova.

1komentari na temu "Pravila korišćenja"

Filipovic Dragana [neregisrovani] pošalji odgovor 27. 09. 2011, 22:28:04

Kako da spasemo Smederevsku Palanku

Obradovala sam se vasem portalu jer mi se konacno ucinilo da postoji nacin da se nesto uradi za malo, ali bogato mesto u Srbiji koje godinama propada kao po zadatku.
Ja ne znam ko upravlja Sm. Palankom, jer ovde zivim samo povremeno u nasledjenoj roditeljskoj kuci.
Ovo mesto je imalo fantasticnu bioskopsku zimsku salu, i jos lepsi letnju bastu.
Bioskop godinama ne radi!
Palanka je imala Bansko leciliste sa bazenom, fizioterapijskim uslugama i lepim hotelom.
BANJA VISE NE POSTOJI, bazen je propao, park je zarastao u korov, u hotelu su jedno vreme zivele izbeglice. Sada trune.
Mineralnu vodu uzima kako ko hoce i koliko hoce. Nista ne kosta. To se smatra kao nesto dobro, dzabe je!
Vestacko jezero Kudreca, utisnuto izmedju zelenih padina, lepo i prelepo, moze da stane pored nekog svajcarskog jezerceta je kao zadato blago koje treba profuckati. U letnjim mesecima obale se cakle od praznih flasa i kesa, trava je posuta pikavcima, lokalne delije u topla predvecerja dovode na kupanje svoje rasne pse, kore od lubenica trule danima. Jednom smo moja familija i ja cistili obalu, punili crne kese, odvozili ih do gradskih kontejnera, a onda dobili nadimak: "oni nastrani ljudi"! Naravno da nema sanitarnih uredjaja, ali ima na obronku kafanica koje svoju kanalizaciju odvode /ne proveren podatak/ u jezero. Doktori ne preporucuju kupanje u jezeru jos i zbog toga sto se prica da seljaci unutra bacaju mrtvu stoku. Prica se.
A svake godine, kao bas i danas ovaj mali grad slavi Krstovdan. Vasar je ogroman, traje tri dana, ulica Glavaseva je od pocetka do kraja pedantno isparcelisana, 1 m2 kosta 3000 za tri dana. Gradske vlasti su to pedantno uradile. Za te pare ne daju nista, ni vodu, ni struju ni toalete. Stanari Glavaseve ulice, ako imaju dusu, dodaju preko kapije flase s vodom i pozajmljuju tezgama struju. A, izvinite gde ti ljudi tri dana piske i kake, mogu da kazem i vrse fizioloske potrebe, al taj izraz zvuci ovde isuvise naucno.
Grad se pobrinuo da svakoga meseca salje racune za gradsko osvetljenje 200 din i gradsko zemljiste 200 din. Kako da mi verujete da je u toj najprometnijoj Glavasevoj ulici nocu mrak, da je ulica puna rupa, da su trotoari grbavi i puni rupa ne sredjeni jos od davno provlacenja cevi za gasovod koga nema.
I sta smo mi pojedinci mogli da uradimo? Moj muz je isao kod nacelnice za komunalne poslove, ona mu se zahvalila. Cistili smo obalu jezera, kukali jedni drugima po slavama, ali od toga svega vajde nema. I evo, sada prilika da vam sve ovo kazem da mi savest bude mirna.
Ovo nije moja vest, nego ispovest. Verujem da Palanka nije usamljen gorki plod. Jagodina je jedna i kako sad to.
Moje pitanje je zasto nema ni jednog TV kanala, ni jedne emisije koja ce da pita gospodu iz gradske uprave: jel sve ovo istina i mogu li se ovom gradicu zamazati oci tako sto ce povremeno za ko zna koje pare doci, kao sinoc, Aca Lukas, i onomad ne secam se ko i da to onda bude ono cuveno: I TO JE NARODE TO I TOLIO.