Pošalji prijatelju

Integracije

Beograd 11. 11. 2015

Uvek spremni za dijalog

Beograd - Srbija je uvek spremna za dijalog sa Prištinom i nadam se da će neki ljudi biti mnogo odgovorniji i mnogo se ozbiljnije ponašati, nego što se danas ponašaju, izjavio je danas na konferenciji za novinare premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Umoran sam od proizvodnje negativnih događaja u Prištini, a umoran sam i od nečijeg ćutanja, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje o odluci Ustavnog suda Kosova o suspenziji odredbe Brisleskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je država, ako se isključe visoke kamate koje je plaćala, u svakom mesecu ove godine bila u budžetskom plusu, prvi put u svojoj novijoj istoriji. 

Postali smo, po tome, uređena zemlja, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, i poručio da će se novac za povećanje primanja zaposlenim u javnom sektoru isplaćivati "onoliko koliko zaradimo".

Kako je istakao, država mora u sledećoj godini da vrati 1,3 milijarde evra kamata na kredite, koje su prethodne vlasti uzimale po katastrofalnim kamatama od 7,5 odsto.

Novinar Davor Lukač, foto FoNet (arhiva)

Nema komentara.