Pošalji prijatelju

Integracije

Beograd 19. 11. 2015

Priznanje za Srbiju

Beograd - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa poslanicima Evropskog parlamenta iz redova Evropske narodne partije, kojima je zahvalio na podršci Srbije na evropskom putu i istakao da Beograd ostaje posvećen ispunjavanju svog spoljnopolitičkog prioriteta – punopravnog članstva u Evropskoj uniji (EU).

Vučić je upoznao poslanike Evropskog parlamenta sa reformama koje sprovodi Vlada Srbije kako bi unapredila privredu i društvo, u skladu sa željom da Srbija postane organizovana i uspešna država.

Potpredsednica grupe Evropske narpdne partije Sandra Kalnjete je rekla da sa optimizmom gleda na napredak Srbije i da su ona i njene kolege impresionirani uspešnim pripremama za otvaranje poglavlja.

Ona je istakla važnu ulogu Srbije u Berlinskom procesu, koji je pokrenula nemačka kancelarka Angela Merkel, sa ciljem stabilnosti i napretka Zapadnog Balkana.

Kalnjete je pohvalila način na koji Srbija pristupa migrantskoj krizi.

Eduard Kukan je pohvalio saradnju koju ima sa Srbijom i istakao ulogu premijera Vučića i Vlade Srbije u održanju regionalne stabilnosti kao i ostavreni napredak na evropskom putu.

Na temu otvaranja prvih pregovaračkih poglavlja, Eduard Kukan je naglasio da je potrebno da Srbija dobije priznanje za ono što je do sada postigla.

Novinarka Ivana Šanjević, foto FoNet

Nema komentara.