Pošalji prijatelju

Lifestyle

Beograd 12. 10. 2015

Rešenje za pse lutalice

Beograd - Gradonačelnik Beogada Siniša Mali najavio je danas da Grad kreće u sistematsko rešavanje problema pasa lutalica, što uključujuje realizaciju projekta Park za pse, iduće godine, koji će biti ograđen i u njemu će psi imati obezbeđene sve uslove, od hrane do medicinske nege.

Sadašnja situacija je neprihvatljiva, jer se psi lutalice samo čipuju i vraćaju na ulice, rekao je Mali, koji je prisustvovao edukaciji Odgovorno vlasništvo i prevencija napada pasa lutalica u Osnovnoj školi Sonja Marinković, u Zemunu.

Time će se značajno smanjiti broj pasa lutalica na ulicama Beograda, kao i broj ujeda, za koje Grad plaća gerađana milionske odštetne zahteve, rekao je Mali, prenosi Beoinfo.

Zato je, kaže Mali, Grad podržao plan Zoo higijene, Sekretarijata za privredu, o pravljenju parka koji će biti realizovan na 25 hektara, što je Grad dobio na upravljanje od preduzeća Srbijašume.

Mali je najavio i projekat groblja za kućne ljubimce, jer je Beograd jedina metropola u ovom delu Evrope koja nema adekvatno mesto za sahranjivanje oko 200.000 regitrovanih kućnih ljubimaca.

Ono će biti napravljeno tokom naredne godine na Bežanijskoj kosi.

Mali je rekao, prilikom edukacije u osnovnoj školi, da je cilj da se učenicima ukaže šta predstavlja odgovorno vlasništvo ali i kako da izbegnu napada pasa lutalica i kome da prijave ako ih primete.

Novinar Nikola Todorović, foto FoNet

Nema komentara.