Pošalji prijatelju

Lifestyle

Beograd 29. 10. 2015

PIštolj među čvarcima

Beograd - Uprava carina saopštila je danas da su carinici na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine municije, a istog dana na graničnom prelazu Kelebija sprečeno je da iz zemlje bude iznet pištolj sa municijom, skriven u čvarcima.

Velika količina krijumčarene municije otkrivena je u kombiju zrenjaninskih registarskih oznaka, kojim su dvojica srpskih državljana na graničnom prelazu Horgoš pokušala da uđu u zemlju, navodi se u saopštenju.

Oni su se iz Nemačke uputili u Srbobran, a carinicima su rekli da u kombiju imaju lični prtljag i polovne predmete za domaćinstvo, kao što su alat, televizor i frižider.

Carinici su, međutim, među polovnim stvarima pronašli dve kutije sa čitavim arsenalom različite municije - redenik sa preko 40 bojevih, svetlećih i manevarskih metaka kalibra 7,62 milimetara za automatsko oružje, tri metka kalibra 2,2 milimetra za malokalibarsku pušku, tri metka kalibra 7,65 milimetara, šest metaka za pištolj, šest metaka većeg kalibra, 10 komada lovačke municije kalibra 12milimetara i više od 150 različitih patrona za gasni pištolj.

Istog dana, samo 15 minuta kasnije, na izlazu graničnog prelaza Kelebija, u jednoj pošiljci pronađen je pištolj skriven u čvarcima.

Poštolj marke "Crvena zastava", sa sedam pripadajućih metaka, otkriven je prilikom detaljnog pregleda autobusa danskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Vrnjačka Banja – Pariz.

Putnici i vozači su prethodno carinicima rekli da se u autobusu nalazi samo lični prtljag i nekoliko pošiljaka.

U jednoj od torbi koja je kao pošiljka autobusom poslata u Pariz, pronađena je plastična posuda sa čvarcima, među kojima se nalazio i dobro zakamufliran pištolj sa municijom, navodi se u saopštenju.

U oba slučaja, prekršioci su zajedno sa oružjem i municijom predati u dalju nadležnost policiji.

Novinarka Ivana ĆŠanjević, foto ilustracija

Nema komentara.