Pošalji prijatelju

Lifestyle

Beograd 02. 11. 2015

Vučić zaprepastio penzionere

Beograd - Udruženje sindikata penzionera Srbije saopštilo je danas da su ogorčeni i zaprepašćeni izjavom predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da neće da poveća plate i penzije onoliko koliko je Međunarodni monetarni fond (MMF) dozvolio.

Njegova izjava da bi "MMF dozvolio da više povećamo plate i penzije nego što sam mislio, ali ja to neću", govori o neprimerenoj samovolji i bahatosti prvog čoveka Vlade evropske i demokratske države, Vlade koja se zalaže za poštovanje evropskih vrednosti i deklarativno se legitimiše kao kandidat za ulazak u Evropsku uniju (EU), navodi se u saopštenju.

Na žalost, u praksi, Srbija postaje država u kojoj su institucije zamenjene vlašću jednog čoveka koji celom društvu arogantno nameće svoju volju. A, to nije evropski put, navodi Udruženje sindikata penzionera.

Penzioneri su posebno pogođeni delom izjave u kojoj Vučić kaže da će iskoristiti "manji okvir od dozvoljenog za povećanje plata i penzija, jer je novac potreban za investicije i zapošljavanje mladih".

Ovom izjavom premijer pokušava da konfrontira mladu generaciju i najstariju populaciju, što je apsolutno neprihvatljivo i nečasno, navodi se u saopštenju.

Novinarka Ivana Šanjević, foto ilustracija

Nema komentara.