Pošalji prijatelju

Lifestyle

Beograd 06. 11. 2015

Bez reprezentacije van vojske

Beograd - Zaposleni u Ministarstvu odbrane i pripadnici Vojske Srbije više neće moći da troše pare na reprezentaciju van objekata Vojske kao što je rađeno ranije, izjavio je danas ministar odbrane Bratislav Gašić, posle dodele ključeva stanova za 63 pripadnika ministarstva i VS.

Gašić je rekao da je ukinuo mogućnost da se pare troše na reprezentaciju van objekata Vojske i dodao da ni on ni premijer Aleksandar Vučić nisu ušli u neki od objekata VS, a da nisu sami platili ručak.

"Ne može više da se ide u suši bar i da ručak za pet osoba bude 60.000 kod privatnika", dodao je on.

On je izjavio da je njegov prethodnik Dragan Šutanovac godišnje trošio 24 miliona dinara na reprezentaciju i dodao da se niko nije žalio na to ni kada je Šutanovac, kako tvrdi, "pokrao stvari iz vile u kojoj je živeo pet godina, niti kada je Snežana Malović pet godina protivpravno boravila u jednom vojnom objektu".

Gašić je rekao da nije na njemu da podnosi krivične prijave za te i slične malverzacije, već na organima vojne policije.

Upitan o preporuci Saveta za borbu protiv korupcije da se ugasi Dipos, Gašić je rekao da ne može da daje ocenu o radu Diposa i dodao da Vlada radi na tome da sva javna preduzeća rade zakonito.

Preporuke su jedno, a Vlada će učiniti sve da sva javna preduzeća i ustanove imaju što bolje i kvalitetnije rezultate, rekao je on.

On nije hteo da komentariše odluku disciplinskog suda o aferi helikopter i dodao da ne želi ni da komentariše rad civilnog tužilaštva koje treba da donese svoje zaključke.

Na akciju spasavanja bebe iz Novog Pazara sam jako ponosan i opet bih isto postupio, rekao je on.

Svi iskreno jako žalimo za gubitkom pilota i medicinskog osoblja iz Novog Pazara, rekao je Gašić i dodao da se čini sve da se porodicama maksimalno pomogne.

Gašić je izjavio i da niko nije upitao prethodne vlasti do 2012.godine kako su davani helikopteri da se hrane konji na Vlasini u zimskim uslovima ili za spasavanje bolesnika iz Novog Pazara, po zahtevu Sulejmana Ugljanina.

On je rekao da su stanovi za pripadnike VS i Ministarstva odbrane obezbeđeni ustupanjem vojnih objekata kao što je kasarna Aleksa Dundić Republičkoj direkciji za imovinu i kroz subvencionisano kreditiranje.

Gašić je rekao da se vojni objekti prodaju po proceni Republičke uprave prihoda, pre svega lokalnim samoupravama i direkciji za imovinu.

Novinar Darko Popović, foto FoNet (arhiva)

Nema komentara.