Pošalji prijatelju

Lifestyle

Beograd 30. 11. 2015

Nisam više član SNS

Beograd - Nisam više član Srpske napredne stranke, doneo sam odluku da istupim iz redova naprednjaka jer sam nezadovoljan odnosom te stranke prema meni, izjavio je za Blic poslanik i predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković.

Nema šta da tražim da me brišu iz evidencije članstva, kada je (predsednik Izvršnog odbora) Radomir Nikolić još u oktobru prošle godine doneo rešenje o mom isključenju, koje nikada nije poništeno, već samo stavljeno u status mirovanja, objasnio je Mirković.

Moj status nije rešen već godinu dana, što govori o odnosu stranke prema meni. Smatram da, prosto, više nisam član SNS, iostakao je on.

Mirković navodi da je prevagnulo to što do danas nisu otkriveni ljudi koji su mu bacili bombu na kuću 2011. godine, ni oni koji su mu ispisali grafit, što je, kako navodi, bilo politički motivisano.

Naš pokret je bio najbrojniji koji je ušao u SNS, sa odličnim rezultatima i direktno je uticao na ishod u drugom krugu predsedničkih izbora 2012. godine, a nismo dobili čak ni mesto u Predsedništvu SNS, što nam je bilo obećano, rekao je Mirković.

Mirković je nekada vodio Pokret radnika i seljaka koji se pridružio 2012. godini Srpskoj naprednoj stranci.

Novinarka Ivana Šanjević, foto Medija centar

Nema komentara.