Pošalji prijatelju

Lifestyle

06. 08. 2011

Olimp prima 2.000 kupača

Mesto: Beograd Datum: 06.08.2011 Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas naglasio je danas, prilikom obilaska rekonstruisanih bazena u Sportskom centru Olimpu na Zvezdari, da će zahvaljujući radovima na beogradskim bazenima, Beograđani imati dovoljno mogućnosti da se bave rekreativnim plivanjem i vaterpolom.

Đilas je ocenio da je situacija sa bazenima, pre formiranja ove gradske vlasti, bila loša, ali da je do sada puno urađeno.

Prema njegovim rečima, izvedeni su radovi na plivalištu Tašmajdan, na bazenima centra "Milan Gale Muškatirović", bazenima u Olimpu, kao i da bi sledeće godine trebalo da budu završeno uređenje bazena u centru 11. april.

Kopleks rekonstruisanih bazena Sportskog centra Olimp, koji su počeli sa radom u petak, obuhvata četiri bazena - za neplivače i decu, za rekreativni i vaterpolo bazen, tako da će plivalište moći da primi oko 2.000 kupača u istom trenutku.

Svaki bazen ima zaseban sistem za prečišćavanje vode, moći će da ih koriste i osobe sa invaliditetom jer je za njih urađen lift platforma, rekonstrukcija je podrazumevala i uređenje prostora oko bazena.

Radove su finansirali opština Zvezdara i Grad Beograd.

Iznad kompleksa bazena, nedavno je otvoreno i klizalište sa podlogom od suvog leda, koje će raditi tokom cele godine. (kraj) Nikola Todorović

Nema komentara.