Pošalji prijatelju

Poziv studentima

KONKURS O LAŽNOJ ISTINI

Novinska agencija FoNet poziva studente novinarstva i medija da se, počev od danas, kratkim filmovima snimljenim mobilnim telefonom prijave na nagradni konkurs na temu "Novinarstvo u 21.veku".

FoNet na konkursu očekuje filmove do tri minuta trajanja o studentskom razumevanju novinarstva u digitalnoj eri, lažnim vestima i lažnim narativima, proizvodnji privida, kao i odnosu činjenica prema emocijama i uverenjima.

Rok za dostavljanje radova je 7.jun 2019.godine u ponoć, zajedno sa osnovnim podacima o autorima i njihovim kontaktima, i to We transferom isključivo na mail adresu lazvsistina@gmail.com.

Radovi pristigli posle isteka roka neće učestvovati u konkurenciji za nagrade.

Svi filmovi koji ispune konkursne propozicije biće po redosledu prispeća objavljeni i trajno arhivirani na FoNetovom portalu www.laznaistina.rs.

Radove će ocenjivati stručni žiri u sastavu Zoran Sekulić (glavni i odgovorni urednik FoNeta), Tamara Skrozza (urednica TV produkcije FoNeta), Đorđe Vlajić (urednik TV servisa FoNeta), Danica Vučenić (novinarka), Vladimir Aleksić (pozorišni i TV reditelj), Slavoljub Stanković (pisac) i Ilir Gaši (autor animiranog serijala Dr Spin).

Žiri će odluku o nagrađenim radovima saopštiti 14.juna 2019.godine.

Ukupno će biti nagrađena 3 rada. Nagrade su smart telefon, laptop i tablet.

Radovi mogu biti individualni ili grupni, ali svaki rad može da dobije samo jednu nagradu, bez obzira na broj autora.

Autorima čiji radovi na konkursu uđu u najuži izbor za nagrade biće obezbeđena novinarska praksa u FoNetu.

U dogovoru sa Fakultetom političkih nauka i Univerzitetom Singidunum, članovi žirija će, u toku trajanja konkursa, održati dve tribine sa studentima o stanju na medijskoj sceni Srbije.

Termini i mesto održavanja tribina sa kojih će FoNet multimedijalno izveštavati u tradicionalnim i onlajn medijima i na društvenim mrežama, biće naknadno saopšteni. (kraj) defNema komentara.