Pošalji prijatelju

Region

Beograd 26. 11. 2015

Rodić:izloženi progonu

Beograd - Generalni direktor Adrija Medija Grupe (AMG) Aleksandar Rodić ukazao je danas u saopštenju da su članovi porodice Rodić, a posebno on lično, kao vlasnik kompanije, "ponovo izloženi progonu" vlasti, zloupotrebom državnih insitucija.

"U proteklih mesec dana pokrenuto je nekoliko sudskih postupaka protiv mog oca u vezi sa događajima od pre 15-25 godina, iz vremena režima Slobodana Miloševića, koji su bili davno okončani", napomenuo je Rodić.

Prema Rodićevim rečima, njegovog oca "ponovo optužuju u vezi sa aktivnostima kojima je od Miloševićevog režima spasavao štampariju u kojoj su se tada štampali svi srpski nezavisni mediji".

"Istovremeno", dodao je Rodić, "otpočeo je pritisak Poreske uprave prema zaposlenima u AMG nadležnim za finansije da se po svaku cenu pronađu neka dugovanja po osnovu poreza, iako AMG ne duguje niti jedan dinar poreza".

"U protekle tri godine ja i moje kompanije platili smo 1,2 milijarde dinara poreza. Ja lično takođe nemam nikakvih poreskih dugovanja, ali bez obzira na to, Poreska uprava je dobila nalog da po svaku cenu pronađe da sam dužan", navodi Rodić.

Prema njegovim informacijama, "sve ovo se radi po nalogu i pod pritiskom vlasti, koja je nezadovoljna pisanjem Kurira, Njuzvika i drugih naših izdanja".

Rodić u saopštenju poziva ministra finansija Dušana Vujovića, direktorku Poreske uprave Draganu Marković i ministra pravde Nikolu Selakovića da "zaustave ovu zloupotrebu državnih institucija na čijem su čelu i za čije postupanje su odgovorni".

"Predočavam da opisani pritisci i napadi predstavljaju nedozvoljeno i nezakonito gušenje slobode štampe i govora", naglasio je Rodić i podsetio da u proteklih pet godina, pa do pre mesec dana njegovog oca niko nije pozivao u vezi sa bilo kojim krivičnim postupkom.

"Poreska uprava nam je redovno izdavala potvrde da smo izmirili sve poreske obaveze i naše poslovanje prepoznato je kao transparentno i zakonito od strane svih državnih institucija", istakao je Rodić.

"Zloupotreba institucija do koje je sada došlo", prema njegovoj oceni, "očigledno je posledica objektivnog i istinitog informisanja koje vrše mediji u vlasništvu AMG".

"Ako su naši mediji objavili bilo šta neistinito, pozivam sva zainteresovana lica da to demantuju ili da zaštitu svojih prava ostvare u zakonom propisanom postupku", poručio je Rodić.

Niko nema pravo da guši slobodu štampe i slobodu govora zloupotrebom ovlašćenja Poreske uprave i konstruisanjem krivičnih postupaka, zaključio je Rodić.

Novinar P.V., foto FoNet/Kurir

Nema komentara.