Pošalji prijatelju

Region

Beograd 28. 11. 2015

Pajtić:Srbija u beznađu

Beograd - Predsednik Demokarstke stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je danas da će ta partija na sednici Glavnog odbora u nedelju predstaviti svoj predizborni program, čija osnova je vraćanje dostojanstva stanovnicima Srbije i potom ući u proces razgovora o njemu sa svim građanima.

U ovom trenurku možemo da preuzmemo odgovornost u ovom društvu, daleko adekvatnije i bolje nego što to čini sadašnja vlast, poručio je Pajtić na debati "Evropska pitanja, srpski odgovor", koju je organizovala DS.

Kako je istakao, vlast u Srbiji danas deklarativno sporovodi politiku DS o približavanju Evropskoj uniji, ali na "pogrešan i rđav način".

Ne možeš sprovoditi politiku DS tako što ćeš osiromašiti građane, uspostaviti autoritarnu vladavinu jednog čoveka, tako što ćeš poništiti dostojanstvo ljudi, konstatovao je Pajtić.

On je dodao da zato građani treba da svojoj deci objašnjavaju da nije dovoljno kupiti diplome, jer to ne vodi ničemu i sramota je.

Sramota ja kad imaš takvog predsednika države, Vlade, ministre... To je trenutno stanje i moramo da ga promenimo što pre, rekao je Pajtić.

On je naveo da je u izradi novog izbornog programa DS učestvovalo više od 300 ljudi, od kojih osamdesetak doktora nauka, što, kako je naglasio, pokazuje da jedino DS može da obuhvati "onaj intelektualni kapacitet u Srbiji koji je najumniji, najkvalitetniji i najbolji".

Srbija se nalazi u bedi, i nikad više u našem društvu nije bilo beznađa i odlaska mladih ljudi iz zemlje, zaključio je Pajtić.

Novinar Davor Lukač, foto FoNet

Nema komentara.