Pošalji prijatelju

Region

21. 09. 2012

DS nije privredno društvo

Beograd - Uveren sam u misionarsku ulogu Demokratske stranke (DS), koja zavisi od onog ko je vodi, izjavio je za Novosti predsednik DS Boris Tadić i naglasio da Dragan Đilas ne bi mogao da ima takvu ulogu, jer bi to bila "stranka bez ideologije, orijentisana kao poslovna organizacija".

"Smatram da način na koji Đilas planira da vodi stranku jeste u suprotnosti sa tom misijom. To bi bila stranka bez ideologije, orijentisana kao poslovna organizacija", precizirao je Tadić.

"Uostalom, on je to jasno rekao. A to bi nas odvelo u vrlo neprincipijelne i opasne saveze sa privrednim strukturama, nauštrb građana", ukazao je Tadić i napomenuo da "to nije misija DS".

"Njena misija je da učini od Srbije moderno i demokratsko društvo, sa zrelim institucijama", objasnio je Tadić i naglasio da su, po njegovom uverenju, ti principi na ovim izborima ugroženi.

"A ja sam odlučan da se za njih borim. Da ne dozvolim da DS postane privredno akcionarsko društvo", poručio je Tadić.

On smatra da "postoji jasan podsticaj da stranka više ne bude formatirana kao do sada".

"Zato sam Draganu Đilasu vrlo jasno rekao da je pokušaj uspostavljanja jedne nove većine u DS povezan sa potpuno drugačije definisanim odnosom prema krupnom kapitalu i tajkunskim strukturama", rekao je Tadić.

"I to ne sa svim, nego jednim jedinim čovekom koji neprekidno pokušava da prodre u DS", ukazao je Tadić i objasnio da je to Miroslav Mišković.

Tadić, međutim, navodi da Đilas nije tako slab čovek da bi bio pod samo jednim uticajem, već da postoji i drugi momenat, a to je da je on personifikacija jedne velike kompanije.

Prema rečima Tadića, "predsednik DS ne može imati dvosekle interese, privredne i političke".

"I na kraju, Dragan Đilas je odlično odradio kampanju za lokalne izbore i za sebe lično. Ali na ostalim nivoima je apsolutno podbacio", ocenio je Tadić.

Novinar Z.V.S., foto FoNet

Nema komentara.