Pošalji prijatelju

Sport

Busto Arsizio 10. 10. 2015

Teška pobeda odbojkaša

Busto Arsizio - U prvom kolu D grupe šampionata Evrope, muška obojkaška reprezentacija Srbije pobedila je sinoć, mnogo teže nego što se očekivalo, selekciju Slovačke sa 3:2 (25:22, 22:25, 30:28, 24:26, 15:9).

Potvrdilo se da je prvi meč na velikim takmičenjima uvek težak. Naši odbojkaši su se četiri seta mučili protiv objektivno slabijih Slovakla, da bi tek u petom zaigrali na visokom nivou i obezbedili pobedu.

Selektor Nikola Grbić imao je dosta primedbi na igru svojih izabranika, a morao je u tajm autima i da podiže glas ne bi li ih nekako razdrmao i uveo u pravi ritam.

Posebno su bili zabrinjavajući padovi u igri, koje su Slovaci koristili da osvajaju poene u seriji, ali su reprezentativci Srbije, zahvaljujući borbenosti i motivisanosti, na kraju ipak uspeli da pronađu put do trijumfa.

Ključni je bio treći set, u kome smo bili na ivici poraza, jer je Slovačka serijom od 6:0 povela sa 16:11. Da smo taj deo igre izgubili, pitanje je da li bilo snage za preokret.

Naši odbojkaši su tada uzvratili serijom od 6:1 i izjednačili na 17:17, da bi usledila neizvesna završnica u kojoj su obe ekipe propustile nekoliko set lopti. Zahvaljujuć dobrom bloku, Srbija je iskoristila treću šansu i povela sa 2:1.

U četvrtom setu sve je teklo prema planu do našeg vođstva odn 16:12, a onda je usledo novi pad u igri i serija Slovaka od 8:2. Naš tim je uspeo da spasi dve set lopte i da izjednači na 24:24, ali ne i da napravi potpuni preokret, pa je odluka pala u petom setu.

Odlučujući set reprezentacija Srbije je odigrala veoma dobro, blok je bio savršen i brzo je napravljena prednost od četiri poena (8:4), koja nije ispuštana do kraja.

Ub drugom kolu reprezentacija Srbije se danas sastaje sa Finskom.

Srbija: N. Kovačević 9, U. Kovačević 8, Petrić 7, Stanković, Ivović 8, Jovović 1, Atanasijević 28, Starović, Brđović, Majstorović, Podrašćanin 14, Rosić, Lisinac 12, Okolić. Greške protivnika 29. poena.

Slovačka: Kriško 7, Kohut 7, Kubs, Končal 1, Sopko 1, Nemec, Patak 12, Kritijanski 1, Krajcovic 1, Zatko 1, Mihalovic 25, Ogurcak 15, Prešinski, Ordovic 8. Greške protivnika 31 poen.

Novinar Ivica Strnčević, foto CEV

Nema komentara.