Pošalji prijatelju

Sport

Peking 10. 10. 2015

Novak u finalu, Ana izgubila

Peking - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Kine, pošto je danas u polufinalu savladao Španca Davida Ferera u dva seta sa 6:2, 6:3.

Za šestu titulu u Pekingu, Đoković će sutra igrati potiv Rafaela Nadala, koji je danas u polufinalu pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 7:5, 6:3. Biće to njihov 45. međusobni duel, u koji Španac ulazi sa vođstvom od 23:21.

Do 28. uzastopne pobede u glavnom gradu Kine, a 16. u 21. meču protiv Ferera, Đoković je stigao za 73 minuta. To će mu biti 12. uzastopno finale u ovoj godini. Do meča za titulu u 2015. nije stigao samo na prvom turniru sezone u Dohi, kada ga je iznenadio hrvatski veteran Ivo Karlović.

Današnje polufinale odigano je u veoma teškim uslovima, jer je temperatura bila samo 13 stepeni, ali ni to Đokoviću nije smetalo da meč počne sa dva brejka i vođstvom od 4:1. Tada je malo usporio, što je Ferer iskoristio da vrati jedan brejk i smanji na 4:2, ali je usledio novi udarac prvog igrača sveta, koji je i treći put oduzeo protivniku servis i lako priveo set kraju.

Gotovo po istom obrascu je tekao i drugi set, pošto je Novak takođe u treće gemu napravio brejk, a potom i još jedan. Pri vođstvu od 5:2 servirao je za pobedu, propustio dve meč lopte, da bi na kraju Ferer napravio brejk. Međutim, već u narednom gemu Đoković je i šesti put oduzeo Špancu servis i stavio tačku na polufinale.

Naša najbolje rangirana teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale, pošto je u polufinalu izgubila od Timee Baščinski iz Švajcarske u tri seta sa 5:7, 4:6, 6:1.

Ivanović je dobro počela meč i činilo se da će bez većih problema stići do meča za titulu, ali je sredinom drugog seta obnovila povedu leđa, koja ju je mučila i u prethodnim duelima. Dva puta je tražila pomoć lekara, ali povreda očigleno nije mogla da se sanira, pa je u trećem setu naša teniserka samo statirala.

Novinar Ivica Strnčević, foto FoNet AP

Nema komentara.