Pošalji prijatelju

Sport

Beograd 11. 10. 2015

Poraz na kraju kvalifikacija

Beograd - U poslednjem kolu kvalifikacija za šampionat Evrope fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Beogradu od Portugalije sa 2:1 (1:0) i takmičemje završila na četvrtom mestu u grupi sa samo četiri boda.

Do sedme pobede u kvalifikacijama Portugalci su stigli golovima Nanija u 5. i Žoaa Mutinja u 78. minutu, a jedini pogodak za naš tim postigao je Zoran Tošić u 65. minutu.

Iz naše grupe na završnom turniru prvenstva Evrope će igrati Portugalci i Albanci, koji su danas u gostima savladali Jermeniju sa 3:0 i zauzeli drugo mesto. Danska će kao trećeplasirana igrati u baražu.

Posle pobede protiv Albanije, reprezentativci Srbije su sa dosta ambicija ušli u večerašnji duel. U većem delu susreta bili su bolji od protivnika i nisu zaslužili da izgube, a mora se reći da je u nekoliko navrata sudija David Borbalan donosio važne odluke na našu štetu.

Španski arbitar nam je poništio dva gola, jedan opravdano zbog ofsajda, drugi potpuno neopravdano, nije dosudio očigledan jedanaesterac za naš tim i priznao je pogodak Portugalaca posle faula Eliseua nad Tošićem.

Posle drugog gola Portugalaca, Aleksandar Klarov, koji je nekoliko minuta ranije izašao iz igre zbog povrede, žučno je ragovao i sudija mu je pokazao crveni karton, a nekoliko minuta kasnije isključen je i Nemanja Matić, zbog udaranja rukom Andrea.

Tako su srpski fudbaleri kvalifikacije završili neslavno u grupi u kojoj su, u majmanju ruku, morali da osvoje treće mesto, koje vodi u baraž. Selektoru Radovanu Ćurčiću sada ostaje da u narednih godinu dana, do početka kvalifikacija za prvestvo sveta, pokuša da kroz prijateljske utakmce formira ekipu koja će biti u stanju da nas konačno odvede na jedno veliko takmičenje.

Srbija: Stojković, Tomović, S. Mitrović, D. Tošić, Kolarov (Obradović, 77), Milivojević, Matić, Z. Tošić (Sulejmani, 85), Ljajić, Tadić, A. Mitrović (Škuletić, 85).

Portugal: Patrisio, Semedo, Alveš (Neto, 46), Fonte, Eliseu, Danilo, Veloso (Mutinjo, 70), Andre, Nani, Kvarežma, Dani (Eder, 57).

Novinar Ivica Strnčević, foto FoNet

Nema komentara.