Pošalji prijatelju

Sport

Busto Arsizio 13. 10. 2015

Srbija u četvrfinalu

Busto Arsizio - Muška odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale prvenstva Evrope, pošto je večeras u osmini finala, posle velike borbe u pet setova, savladala selekciju Estonije sa 3:2 (21:25, 14:25, 25:8, 25:22, 15:13).

Za prolazak u četvrtfinale, reprezentacija Srbije će se sutra boriti protiv Francuske, koja se, kao pobednik grupe, direktno plasirala među osam najboljih.

Duel protiv Estonije našim odbojkašima trebalo je da posluži kao uigravanje i dobra priprema za četvrtfinale protiv Francuza, ali se neočekivano pretvorio i pravi košmar za izabranike Nikole Grbića.

Estonci su u prva dva seta gotovo deklasirali reprezentaciju Srbije i stigli su nadomak senzacionalnog tijumfa. U tom periodu naši odbojkaši nisu ličili na sebe, pravili su greške u serijama, i u napadu i u odbrani, a Grbić je brojnim izmenama manje-više bezuspešno pokušavao nešto da promeni.

Tek u trećem setu, kada su se našli na ivici ambisa, srpski odbojkaši su počeli da igraju onako kako se očekivalo da će igrati od početka.

U prva dva seta naš tim je napravio 21 grešku, a u naredna tri 14, što je dovelo do veće sigurnosti. Popravljeni su prijem i napad i reprezentacija Srbije je bez većih problema izjednačila na 2:2.

U petom setu oba tima su pokazivala nervozu, a Estonci su, na našu sreću, napravili sedam grešaka, tri više nego naš tim, i to je bilo odlučujujuće za konačan ishod susreta.

Tako je ipak izbegnut težak poraz protiv objektivno dosta slabijeg tima, ali Grbića i njegove saradnike čeka mukotrpan posao da do sutra pronađu razloge ovako loše igre.

U meri u kojoj će to uspeti, zavisiće koliko ćemo imati šanse da suprotstavimo izutetno jakoj selekciji Francuske, koja je danas na miru trenirala i spremala četvrtfinalnu utakmicu.

Srbija: N. Kovačević 12, U. Kovačević 2, Petrić, Stanković 4, Ivović 14, Jovović, Atanasijević 20, Starović 6, Brđović, Majstorović, Podrašćanin 4, Rosić, Lisinac 4, Okolić. Greške protivnika: 34 poena.

Estonija: Trejalt, Pupart 11, Krek 6, Tobal 2, Juhkami, Tepan, Taht 15, Veno 15, Rikberg, Partel, Tamema, Tame, Aganits 9. Greške protivnika. 35 poena.

Novinar Ivica Strnčević, foto FoNet CEV

Nema komentara.