Pošalji prijatelju

Sport

Šangaj/Hong Kong 18. 10. 2015

Pobedili Novak i Jelena

Šangaj/Hong Kong - Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfovao je na turniru masters serije u Šangaju, pošto je danas u finalu savladao Francuza Žoa Vilfreda Congu u dva seta, sa 6:2, 6:4.

Đokoviću je to deveta titula u sezoni, 57. u karijeri, a 25. na mastersima. U Šangaju je treći put podigao pobednički pehar i tako je nastavio sa neverovatnom serijom na turnirima u Kini, gde je ukupno dobio 38, a izgubio samo jedan meč.

Srpski teniser je i na ovom turniru potvrdio da je u ovom trenutku neprikosnoveni vladar svetskog tenisa. Prošle sedmice je u Pekingu u pet mečeva izgubio samo 18 gemova, a slično je ponovio i u Šangaju, gde su samo Bernard Tomić i danas Conga uspeli da osvoje više od tri gema u setu.

Impresivan je način na koji Đoković sa do sada neviđenom lakoćom lomi svoje protivnike. Gotovo do savršenstva je doveo sve elemente igre, a najjače oružje mu je ritern, koji je sada, prema opštoj oceni stručnjaka, najbolji u istoriji tenisa. Njegovi protivnici, ko god da je preko puta mreže, kod drugog servisa praktično gube prednost početnog udarca, jer Novak odmah preuzima inicijativu i kontrolu nad poenom.

U finalu najbolje se videlo šta Đokovićevi potivnici moraju da rade da bi koliko-toliko održavali rezultatsku ravnotežu. Conga je u drugom setu stigao do 4:4 zahvaljujući tome što je ubacio 80 odsto prvih servisa, koji su mu omogućili da u tom delu igre spasi tri brejk lopte, ali nijedan igrač ne može u tom ritmu da servira sve vreme, a kada stane prvi servis, spasa praktično nema.

Trijumfom u Šagaju, Đoković je osvojio 640 poena, jer je prošle godine izgubio u polufinalu, i nastavio je da ruši rekorde, jer će u ponedeljak imati više od 16.500 poena, a drugoplasirani Marej će zaostajati skoro 8.000 poena.

Jelena Janković pobedila je danas na turniru u Hong Kongu pošto je u finalu savladala Nemicu Anđeliku Kerber sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 , 6:1.

Ona je tako proslavila trofej samo pola sata pošto je najbolji igrač planete Novak Đoković pobedio na turniru u Šangaju

Novinari I.S. i Z.Č., foto FoNet AP

Nema komentara.