Pošalji prijatelju

Sport

Podgorica 25. 10. 2015

Olivera Jeftić na OI

Podgorica - Srpska atletičarka Olivera Jevtić trijumfovala je danas na maratonu u Podgorici i ispunila normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine.

Jevtić je stazu pretrčala za dva sata, 39 minuta i 31 sekund, a olimpijska orma iznosi dva sata i 42 minuta.

U okviru podgoričkog maratona održano je i prvenstvo Balkana, gde su naši atletičari trijumfovali u obe konkurencije, pošto je u trci atletičara prvo mesto zauzeo Darko Živanović u vremenu dva sata, 23 minuta i četiri sekunde.

Prethodne trke davale su mi nadu da mogu da ostvarim ovu normu, tako da sam sa tim ciljem došla u Podgoricu. Iako se u maratonu nikad ne zna, uspela sam ponovo da pobedim i da ostvarim zacrtano. Sada bez opterećenja mogu da se spremam za Olimpijske igre, rekla je naša najbolja atletičarka na duge staze.

Posle uspeha Olivere Jevtić, srpska atletika za sada ima obezbeđenih sedam predstavnika na Igrama u Riju. Prethodno su olimpijsku vizu obezbedili Ivana Španović (skok u dalj), Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Amela Terzić (1.500 m), Dragana Tomašević (disk), Predrag Filipović i Vladimir Savanović (brzo hodanje).

Novinar Ivica Strnčević, foto FoNet

Nema komentara.