Pošalji prijatelju

Srbija

Beograd 13. 11. 2015

Protiv reformi 90% građana

Beograd - Teško mi je da razumem da je 90 odsto stanovništva protiv reformi koje sam inicirao, a Vlada ih sprovodi, izjavio je danas na konferenciji za novinare premijer Aleksandar Vučić.

Moj narod ne podržava uspešne reforme, zbog čega se loše osećam. Nema smisla da to radim ako narod ne podržava, rekao je Vučić, uz konstataciju da mu nije bilo nimalo lakše da vidi da je najveći broj prisutnih na protestu ispred zgrade Vlade Srbije protiv prodaje Telekoma bio iz Srpske napredne stranke, čiji je lider.

Vučić je izjavio da javne finansije nikada nisu bile bolje i da Srbija "svuda napreduje", ali da je "narod protiv reformi".

"Misli da će nešto da nam padne s neba. Ako tako misli, spreman sam da izađem na crtu, izgubim i predam vlast", rekao je Vučić.

Politikom se bavim da bih našem narodu nešto doneo, izjavio je Vučić, dodavši da nije imao slobodnu nijednu subtu i nedelju.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da je uveren da su živi službenici Ambasade Srbije u Tripoliju Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su oteti pre nekoliko dana.

Vučić je potvrdio da se vode razgovori o oslobađanju Stepića i Slađane Stanković, uz konstataciju da "tu ima čudnih stari".

Uveren sam da su živi, inače se ne bi vodili razgovori, izjavio je Vučić, dodavši da neće da obelodani detalje o otmici dok se situacija ne reši.

Što se tiče odnosa sa Kosovom, Vučić je izjavio da je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom.

Srbija je sa Prištinom pregovarala, dogovorila i potpisala sporazum o zajednici srpskih opština na Kosovu i to je za nas završena stvar, rekao je Vučić.

Novinar Davor Pašalić, foto FoNet

Nema komentara.