Pošalji prijatelju

Srbija

Beograd 14. 11. 2015

Saučešće Francuskoj

Beograd - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je bezbednosna situacija u zemlji stabilna, a bezbednosni organi drže situaciju pod kontrolom.

boxPluginImg

Građani treba da budu mirni, rekao je Stfanović za RTS posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti povodom terorističkih napada u Parizu.

Politika premijera su mir, sigubrost i bezbednost i ona će biti nastavljena, rekao je Stefanović i najavio da će biti podignut nivo gotovosti obaveštajnih i svih ostalih službi.

Stefanović je rekao da će se pojačati kontrola migrantskih tokova i dodatnog identifikovanja, iako se i sada radi biometrijska analiza ljudi koji prolaze.

Podići ćemo određeni stepen gotovosti snaga koja se bore protiv terorizma. Za desetak dana videćete demonstraciju gotovosti srspkih snaga, najavio je Stefanović.

Nema indicija koje bi ukazivali da je Srbija meta ili direktno ugrožena, rekao je on, napominjući da bi država bila neozbiljna kada bi mislila da tako nešto ne može u Srbiji da se dogodi.

Nećemo dozvoliti anitmuslimansku kampanju, ne želimo scene da neko napada njihove radnje ili verske objekte, rekao je Stefanović.

Želimo da Srbija ostane oaza mira i bezbednosti. Molim građane da imaju poverenje u rad srpskih organa, rekao je Stefanović.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Ambasadu Francuske gde se upisao u knjigu žalosti i ambasadorki Kristin Moro preneo saučešće zbog terorističkih napada u Parizu u petak uveče. 

Srbija je u stanju šoka, rekao je Vučić u razgovoru sa Moro.

Moro je rekla da je prisustvo Vučića u Ambasadi od značaja sve Francuze i zaposlene u Ambasadi.

Primili smo brojne poruke saučešća, rekla je Moro i naglasila da građani ostavljaju sveće i sveće ispred ambasade.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća svom francuskom kolegi Loranu Fabijusu povodom terorističkog napada na Pariz. 

Užasnula nas je i potresla vest o seriji terorističkih napada koja je odnela veliki broj nedužnih života u Parizu. To je napad na sve nas, na tekovine savremenog društva. Srbija ostaje dosledno posvećena cilju odbrane mira zarad kojeg je potrebno objediniti napore čitave međunarodne zajednice u borbi protiv ekstremizma i bezumlja.

Molim vas da u ovom teškom trenutku primite izaraze najdubljeg saučešća građana Srbije, koji duboko žale i saosećaju sa vašim sugrađanima koji su izgubili svoje najdraže, navodi se u telegramu saučešća.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, pošto se upisao u Knjigu žalosti u Ambasadi Francuske, da će Srbija u znak solidarnosti sa tom zemljom spustiti zastave na pola koplja u naredna tri dana. 

Mi smo mala zemlja i ne možemo mnogo da uradimo, ali učinićemo sve što bude potrebno da pomognemo Francuskoj u borbi protiv pošasti terorizma, rekao je Vučić.

Koliko Srbija može uvek će da pomogne. Što se tiče našeg posla, mi radimo i verujemo da će Srbija ostati stabilna i bezbedna, poručio je Vučić.

 

Novinar P.V., foto FoNet

Nema komentara.