Pošalji prijatelju

Srbija

Beograd 19. 11. 2015

Stanje u Srbiji stabilno

Beograd - Stanje u Srbiji je stabilno, ocenili su predstavnici MUP, Bezbednosno-informativne agencije, Vojnobezbednosne agencije i Vojnoobaveštajne agencije koji su iza zatvorenihz vrata, na zajedničkoj sednici o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, informisali Odbor za kontrolu službi bezbednosti i Odbor za odbranu i unutrašnje poslove.

Održavanje zajedničke sednice imalo je za cilj daposlanicima pruži što potpuniju i sveobuhvatniju sliku o ključnim bezbednosnim aspektima aktuelne izbegličke krize i naročito situacije sa kojom se suočava veliki deo Evrope nakon terorističkih napada u Parizu 13. novembra.

Ocenjeno da je stanje bezbednosti u Srbiji stabilno, da nema podataka i saznanja koja ukazuju na moguću direktnu terorističku aktivnost, da su preduzete adekvatne dodatne mere bezbednosti koje obezbeđuju visok stepen sigurnosti građana.

Poslanici su informisani o mogućim implikacijama koje po Srbiju mogu imati rastuće pretnje terorističkim napadima po celoj Evropi, kao i o tome koji su odgovori Srbije na porast intenziteta bezbednosnih pretnji i planovi za eventualno zatvaranje granica za dalji prihvat izbeglica.

Takođe je zaključeno da je potrebna dogradnja zakonske regulative sa ciljem obezbeđenja optimalnih uslova za rad institucija u sektoru bezbednosti, navodi se u saopštenju.

Novinarka Jadranka Stanimirović, foto ilustracija

Nema komentara.