Pošalji prijatelju

Srbija

Beograd 20. 11. 2015

Kontrola vazdušnog prostora

Beograd - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je velika vest što će Srbija posle 16 godina imati pod svojom kontrolom celokupni vazdušni prostor Srbije.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, rekao da Srbija posle 16 godina više nema nikakvih restrikcija u zoni od 25 kilometara u centralnoj Srbiji.

Uputiću pismo molbe NATO da nam pomogne u izbegličkoj krizi, najavio je Vučić.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da Srbija igra važnu ulogu u izgradnji stabilnosti na Balkanu, Evropi i svetu, dodajući da to pokazuje dobrodošlicom hiljadama izbeglicama, predsedavanjem OEBS i slanjem vojnika Srbije i mirovne misije UN i EU. 

Dijalog Beograda i Prištine je važan i ohrabreni smo vašim jakim učešćem. Normalizacija i dijalog su jedini put napred, rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Želim da vas pohvalim za snažno liderstvo i put Srbije u evroatlanstkskim integracijama, da vam zahvalim na ličnoj hrabrosti i posvećenosti doprinosu stabilnosti celog regiona, rekao je Stoltenberg Vučiću.

Novinarka Ivana Šanjević, foto FoNet

Nema komentara.