Pošalji prijatelju

Srbija

Zubin Potok 25. 11. 2015

Nećemo dati Gazivode

Zubin Potok - Nećemo dozvoliti da sistem Gazivode preuzme Priština, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić koji je danas posetio taj hidrosistem.

Đurić je, kako prenosi TV Most, rekao i da niko neće ostati bez posla i zarada, ali da se duple plate moraju ukinuti.

"Hidrocentrala Gazivode je od izuzetnog značaja kako ekonomskog, tako i političkog i sobom nosi i razvojni potencijal", rekao je Djurić i dodao da je sa rukovodstvom opštine Zubin Potok razmatran način na koji bi mogao biti unapredjen njihov rad na iskorišćavanju potencijala jezera.

Djurić je naglasio da se plan Republike Srbije o razvoju turizma odnosi i na Kosovo i Metohiju.

Đurić je tokom posete Zubinom Potoku obišao i Halu sportova i mladim sportistima rekao koliko je Srbija ponosna na njih i da će i dalje ulagati u sport na ovim prostorima.

Uz odličnu saradnju Vlade Srbije i opštine Zubin Potok trenutno su aktivne investicije vrednosti 18 miliona evra, izjavio je on.

Zubin Potok je primer kako zalaganjem i radom može da se stvari pomere sa mrtve tačke i krenu nabolje, rekao je Djurić tokom obilaska predškolske ustanove “Naše dete” u Zupču.

On je dodao da hiljade dece u osnovnim, predškolskim srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama širom Kosova i Metohije uče u okviru sistema Republike Srbije, uz finansijsku, materijalnu i svaku drugu podršku Vlade Srbije.

Đurić je sa gradonačelnikom Zubinog Potoka Stevanom Vulovićem obišao i Omladinski i Istraživački centar koji se grade u selu Varage.

Novinarka Jasmina Džabić, foto FoNet (arhiva)

Nema komentara.