Pošalji prijatelju

Srbija

Vranje 28. 11. 2015

Vučić:veliki dan za Srbiju

Vranje - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, otvarajući deonicu na južnom kraku Koridora 10 od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, da je ovo veliki dan za Srbiju.

Vučić je istakao da je otvorena najduža deonica od 26,2 kilometra, koliko nije otvoreno proteklih godina i da je u nju uloženo 74 miliona evra.

Stvarni radovi su počeli 2012. godine, rekao je Vučić.

Za godinu dana u Srbiji je izgrađeno i otvoreno 316 malih i velikih mostova, naveo je Vučić i najavio da će neredne godine biti izgrađeno više od 500 mostova.

Do maja naredne godine biće završeno 5,6 kilometara auto-puta od Grabovnice do Grdelice, a 28,7 kilometara od Grdeličke klisure do Vladičinog Hana za godinu dana i par meseci, rekao je Vučić.

U Vranju će, prema njegovim rečima, u narednim mesecima biti otvoreni pogoni u kojima će posao naći oko 2000 ljudi, a u Vladičinom Hanu oko 400, dok će u Nišu biti otvoreno 2000 radnih mesta.

Srbija ide napred, Srbija pobeđuje, rekao je Vučić praćen ovacijama par hiljada okupljenih građana i aktivista Srpske napredne stranke.

Na pitanje novinara da li će na deonici koja je danas simbolično otvorena biti postavljen još jedan završni sloj asfalta, Vučić je rekao da je auto-put završen, da izgleda kao pista i da ne treba na njemu više ništa da se radi.

Povodom postavljanja naplatnih rampi kod Vranja i Bujanovca, na razdaljini od dvadesetak kilometara, Vučić je rekao da će plaćanje putarine za meštane koji tim putem svakodnevno prolaze biti regulisano na drugačiji način.

Šef Kancelarije Svetske Banke za Srbiju Toni Verheijen pozdravio je završetak deonice autoputa i rekao da na ovaj način Srbija postaje deo evropskog putnog koridorora.

Direktor koridora Srbije Dmitar Đurović podsetio je da su radovi na Koridoru 10 započeli 2009, godine.

Novinarka Spomenka Vlatković, foto Lj.Stojanović

Nema komentara.