Pošalji prijatelju

Srbija

Beograd 29. 11. 2015

Vlada i Pink protiv Kurira

Beograd - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prošao detektor laži, napominjući da je Vučić odgovarao na pitanja da li zna Aleksandra Kornica koji ga je optužio da mu je premijer nudio novac i funkcije za davanje protivpravog iskaza.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da će MUP, u saradnji sa Tužilaštvom, spovesti detaljnu istragu ko je i sa kakvim ciljem organizovao takvu akciju protiv premijera.

On je najavio da će do kraja dana policija pokušati da dođe do bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica koji je optužio premijera.

Stefanović je objasnio da je Vučić bio na saslušanju u policiji, povodom tvrdnji dnevnog lista Kurir da je on, sa drugim licima, vršio pritsak, ucene i iznudu protvpravnog iskaza Kornica.

On je rekao da se Vučić dobrovoljno podvrgao detektoru laži i odgovarao na pitanja da li je ikad video Kornica, da li se ikad sa njim sastajao, "nudio stranačku funkciju, novac ili bilo šta drugo u zamenu za neistinito svedočenje, da nekoga lažno optuži".

Vučić je, kako je naglasio Stefanović, na sva pitanja odgovorio sa "ne" i detektor laži je pokazao da govori istinu.

Vučić nikad u životu nije sreo Kornica, retko ide u kafane, čak i sa porodicom, sa Kornicom to nikad nije radio, ukazao je Stefanović.

Prema njegovom mišljenju, očigledno je "da su laži koje su plasirane" imale za cilj da destabilizuju zemlju.

On je najavio da će MUP, u saradnji sa Tužilaštvom, sprovesti detaljnu istragu, "koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem izneo ovakve informacije i oprganizovao širenje laži protiv Vučića".

Stefanović je ocenio da je Vučić, dobrovoljnim odlaskom na poligraf, pokazao da je "običan građanin Srbije i normalan čovek, kome je istina i pravda preča od bilo kakve funkcije".

Na Stefanovićevoj konferenciji u Palati Srbija nije bilo pitanja novinara, iako je on bio raspoložen da na njih odgovara.

Konferenciji Stefanovića su prisustvovali direktor policije Milorad Veljović, komandant Žandarmerije pukovnik Goran Dragović, načelnik Uprave policije Zoran Alimpić i državni sekretar u MUP Milisav Miličković.

Iza njih je bilo postrojeno dvadesetak uniformisanih pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, Protivterorističke jedinice, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Interventne jedinice 92 i beogradske Brigade policije.

Nekadašnji direktor Kurira, Aleksandar Kornic, podneo je krivilčnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u kojoj navodi da su Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej Vučić, vlasnik lista Informer Dragan J.Vučićević i direktor Informera Damir Dragić, tražili od njega da lažno optuži Alerksandra Rodića, predsednika "Adrija medija rupe", piše danas Kurir. 

On je prijavu podneo protiv Vučićevića i Dragića, koje optužuje za prinudu, povredu slobode govora i podstrekivanje na krivično delo zloupotreba poverenja.

Kako u prijavi, do koje je došao Kurir, navodi Kornic, "osumnjičeni su pre oko dvadeset dana stupili u kontakt sa njim", a sa Damirom Dragićem našao se u jednom restoranu u Beogradu.

Prema pisanju Kurira, Kornicu je ponuđeno "sve i svašta, a zauzvrat su zahtevali da ispriča neke laži i neistine o Aleksandru Rodiću jer su upoznati s tim da je deo svoje radne karijere proveo kao direktor jedne od firmi Aleksandra Rodića".

Tom prilikom,kako je objavio Kurir, Kornicu su dali 120 evra i rekli da će ga kontaktirati, što se i desilo posle nekoliko dana.

Prema navodima u prijavi na koju se poziva Kurir, sastanak je održan u jednom kafiću u Zemunu, a prisustvovali sui Aleksandar Vučić, Andrej Vučić, Damir Dragić, Dragan J.Vučićević.

Kornic u prijavi navodi i da su mu "zauzvrat nudili položaj u SNS, i da će mu pomoći u svemu što mu bude potrebno - da ima svoj biznis i da budem u SNS".

Kurir citira Kornicov navod iz kerivične prijave po kojem "su tražili da im kažem gde su nestale optužnice koje je Homen navodno spakovao u fijoku i garantovali da će me SNS zaštititi od Aleksandra Rodića jer SNS brine o svojim ljudima.

Kurir u nastavku navodi da je Kornicu posle sastanka "dat kontakt nekog čoveka i rečeno da više neće kontaktirati ni sa kim od njih. To je konkretno rekao Andrej Vučić.

"Besprizorni napadi na premijera Aleksandra Vučića u danima kada je upravo završio najuspešniju posetu Kini u nekoliko poslednjih decenija, kada je doneta istorijska odluka o otvaranju prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom i u predvečerje Ministarskog saveta OEBS kada će Srbija biti diplomatska prestonica svetas", izjavio je danas Ivica Dačić. 

U pisanoj Dačićevoj izjavi, koju prenosi Ministarstvo spoljnih poslova, potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova navodi da je cilj takve hajke destabilizacija Srbije.

Odgovor na takve pritiske iz zemlje i sveta mora biti potpuno jedinstvo svih državnih institucija u cilju zaštite nacionalnih i državnih interesa.

Budućnost Srbije nema alternativu, a jedini dokazano uspešan put je nastavak državne politike Vlade Srbije i premijera Vučića, koja uživa apsolutnu podršku građana Srbije i koja je ostvarila velike ?rezultate u proteklom periodu. Da bi Srbija mogla da pobeđuje i napreduje mora da bude stabilna i zato je borba protiv destabilizacije Srbije ključna za budućnost zemlje, navedeno je u saopštenju.

"Adrija medija grupa" je šokirana saopštenjem kabineta ministra Nebojše Stefanovića, broj 1025/15 od 28. 11. 2015. godine, koje nije potpisano, a poslato je u subotu u 23,30 časova, u kojem se vidi da je neko iz kabineta ministra Stefanovića ozbiljno prekoračio svoja ovlašćenja, saopštila je danas "Adrija medija grupa". 

"Adrija medija grupa" smatra da su grubo prekršeni Zakon o policiji i Zakonik o krivičnom postupku, a pojedinci koji su učestvovali u tome izvršili su, u najmanju ruku, težu povredu radne dužnosti iz člana 157, stav 1, tačke 4 i 10, Zakona o policiji.

Naime, iz samog saopštenja kabineta ministra Stefanovića jasno je da, kad je u pitanju Aleksandar Rodić, policija postupa na znatno drugačiji način nego sa ostalim građanima Srbije.

Samo kad vlasnik Adrija medija grupe podnese krivičnu prijavu, pretkrivični postupak se vodi u javnosti preko sredstava javnog informisanja, dostavljanje poziva vrši se suprotno odredbama ZKP, a saslušanja ovog građanina uživo prenose u režimskim medijima.

Iako smatramo da je razmena saopštenja s kabinetom ministra policije ispod nivoa kako kompanije tako i kabineta, bili smo prinuđeni da ovim saopštenjem građanima Srbije ukažemo na to da je zloupotreba institucija sveprisutna, a da primer takve zloupotrebe predstavlja upravo ovo saopštenje MUP, zajključeno je u saopštenju "Adrija medija grupe" .

Narodni poslanik i inicijator pokreta "Jaka Srbija" Saša Mirković "pozvao je sve predstavnike političkih stranaka i medija da prekinu sa destabilizacijom Srbije i da pokrenu dijalog i reše međusobne sporove", javlja Moja TV. 

"Prestanite svi sa destabilizacijom Srbije i sedite za sto i razgovarajte, a nemojte da unosite nemire u ovom teškom periodu za sve naše građane i našu Srbiju", navodi se u izjavi Mirkovića.

"Pozivam sve zaraćene strane u Srbiji da se konačno prizovu razumu, jer jedino tako Srbija može da bude jaka", naglasio je Mirković i poručio da "profesionalci počnu da rade svoj posao po Ustavu i zakonu".

"Mediji treba da puste Vladu da radi posao, a Skupština i poslanici koji su izabrani od strane građana treba da prozavaju ili kritikuju Vladu. Politika mora da siđe sa malih ekrana i uđe u institucije", napomenuo je Mirković

Upitan da li je protiv Vlade Srbije, Mirković je odgovorio da bi, da tako misli, to prvi rekao u Skupštini Srbije i za to mu ne trebaju novine ili televizija.

"Jaka Srbija se zalaže za jačanje institucija i nikada nećemo da ulicu koristimo za vođenje politike nego Skupštinu. Dok Vlada ima podršku većine poslanika, to je za nas iz Jake Srbije legitimna Vlada", istakao je Mirković.

"Ukoliko dođe do izbora borićemo se za što bolji izborni rezultat. Do tada treba svi da shvatimo da smo jedinstveni, jači i sigurniji. Izborna trka je za takmičenje, a posle toga je period za jačanje države ko god da je na njenom čelu", zaključio je Mirković.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar potvrdio je danas da Aleksandar Kornic ima ozbiljne dijagoze i da je o zloupotrebljen, govoreći o optužbama Kornica, bivšeg direktora u kompaniji Kurir, da mu je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nudio novac i funkcije za davanje protivpravnog iskaza. 

"Apelujem da se prekine sa tim, jer su i sistem zdravstva i država dužni da zaštite takvog čoveka, posebno sa onim šta on ima od dijagnoza, rekao je Lončar u specijalnoj emisiji TV Pink "Rušenje Vučića - poslednji čin".

"Ovo mi liči da nekome treba nešto brzo da se dogodi, da se neke stvari ne završe", rekao je Lončar na pitanje ko je to zloupotrebio Kornica.

"Ozbiljan je probem jer imamo čoveka sa ozbiljnim dijagnozama, o kojima ne možemo da pričamo. Ko je mogao da zloupotrebi tog čoveka, koji ni za šta nije kriv i ne može da odgovara za svoje poteze", rekao je Lončar.

Lončar je rekao da su ga zloupotrebili oni kojima ne odgovara pravac u kojem Vučić vodi zemlju, a to je da građani imaju normalnu i stabilnu državu.

Prema Kodeksu profesionalne etike Lekarske komore Srbije, lekar je dužan da čuva profesionalnu tajnu u koju spadaju sva saznanja lekara i zdravstvenog osoblja o pacijentu i njegovim ličinim, porodičnim i socijalnim prilikama, a čuvanja te tajne je oslobođen, ako je pacijent saglasan i radi dobrobiti društva, ali samo ako je tako odlučeno u skladu sa zakonom. 

Čuvanje lekarske tajne odnosi se i na podatke sadržane u informacionom sistemu i personalnim računarima.

Kodeks, objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije broj 121/2007, propisuje i da je lekar je dužan da na zahtev pacijenta profesionalnu tajnu čuva i u odnosu na članove porodice bolesnika, kao i posle smrti bolesnika, izuzev u slučaju kad bi to moglo da ugrozi život i zdravlje drugih ljudi.

Pravo pacijenta je da očekuje da će njegov lekar poštovati poverljivost svih informacija lične i medicinske prirode.

Lekar je, prema Kodeksu perofesionalne etike Lekarske komore Srbije, oslobođen čuvanja profesionalne tajne, odnosno razrešen obaveze profesionalnog ćutanja, ako na to pristane pacijent ili kad je to neophodno radi dobrobiti pacijenta, njegove porodice ili društva, odnosno ukoliko je tako odlučeno u skladu sa zakonom.

Mislim da je ova vlada izuzetno stabilna, izjavio je za Politiku prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji smatra da je država i više nego dovoljno jaka da može da spreči neki pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti.

S druge strane, napomenuo je Dačić, to ne znači da ne postoje neke činjenice koje ukazuju na to da postoji organizovan i koordiniran rad protiv Vlade.

Dakle, naravno da postoji opasnost, odnosno više opasnosti od rušenja Vlade, ali je najveća ta koja se krije u našem mentalitetu, ocenio je Dačić.

On, međutim, veruje u stabilnost Vlade i u snagu države i veruje da ništa od toga neće biti narušeno, ako premijer odluči da izvrši promene u svom kabinetu.

On je kapetan broda kojim svi mi plovimo, na kome radimo i ima pravo da naš rad ocenjuje i da neke mornare koji ne zadovoljavaju iskrca u prvoj luci, naglasio je Dačić.

"Mi smo deo Vlade, nisam valjda toliko glup da rušim samog sebe. S tog aspekta, Vučić može da bude miran", poručio je Dačić i napomenuo da nema nikakvog problema da SPS ne bude više deo vladajućeg bloka, ako Vučić nije zadovoljan saradnjom.

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da su Srbiji potrebni mir i stabilnost i da će država reagovati sve dok se ne otklone ovakve vrste pokušaja destabilizacije i kriminalci se nađu iza rešetaka i budu procesuirani kako zakon i Ustav nalažu. 

Ovo je pokušaj da se Srbija destabiluzuje u samo predvečerje Ministarstkog saveta OEBS, da se naša država izblamira, ali to nikome neće poči za rukom i pravna država će pokazati svoje puno lice, ukazao je Selaković u specijalnoj emsiji Televizije Pink "Rušenje Vučića - poslednji čin".

On je podsetio na reči ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je priveden bivši pripadnik MUP Republike Srpske i Srbije, koji je, kako navodi " zapao u žestok kriminalni milje, pratilac Luke Đurovića koji je ubijen 2013. godine i sarađivao sa klanom Luke Bojovića".

Identifikovani je u 24 sata osam puta obilazio lokaciju porodice Vučić, a tokom saslušanja je više puta menjao iskaze, dodao je Selaković.

Nisu malobrojni oni kojima je ovo u Srbiji smešno i gledaju na podrugljiv način, a da je objavio B92, N1, odmah bi to bilo na RTS i na svaki sat bi išle vesti. Koliko god cela ova priča bila podrugljiva i smešna, nama je ozbiljna i Srbija će kao pravna država reagovati i stvar isterati do kraja, rekao je Selaković.

"Adria medija grupa" i dalje poziva Premijera Srbije Aleksandra Vučića da prekine da stvara atmosferu zastrašivanja i linča zaposlenih u našoj novinsko izdavačkoj kući, njihovih porodica i vlasnika AMG Aleksandra Rodića i njegove porodice, saopštila je danas AMG. 

Zaposleni u AMG su svakodnevno izloženi optužbama kako destabilizuju zemlju, pokušavaju da izvrše državni udar i sruše premijera, čime se direktno ugrožava bezbednost svakog od njih.

Na ovaj način se u Srbiji stvara atmosfera devedesetih, u kojoj su svi koji su objektivno i nepristrasno izveštavali - bili izdajnici, piuše u saopštenju.

Ovim se neizostavno guši i sloboda izražavanja i mišljenja, a institucije države urušavaju u svrhu progona pojedinaca, samo zato što se služe svojim ustavnim slobodama.

Primer koji dokazuje naše tvrdnje je delovanje Dragana J. Vučićevića, glavnog i odgovornog urednika Informera, koji se predstavlja kao prijatelj Aleksandra i Andreja Vučića.

Taj čovek već danima, na provladinim televizijama i u sopstvenim novinama stvara paniku u javnosti, optužujući pojedince da pokušavaju da izvrše državni udar, između ostalog Aleksandra Rodića i zaposlene u dnevnom listu Kurir. Apelujemo i na sve organe vlasti da prekinu sa zloupotrebom državnih institucija i spreče širenje panike i pozivanje na linč građana Srbije, čime direktno urušavaju i temelje same države. Ako iko vrši državni udar, onda su to oni koji svoje pozicije, bez straha od zakona, koriste za lični obračun sa neistomišljenicima, zaključeno je u saopštenju AMG.

Policija u Beogradu uhapisla je S.M. (1973) iz Šekovića u Bosni i Hercegovini, bivšeg pripadnika policije Republike Srpske i Srbije, koji je u protekla 24 sata osam puta zatečen u posmatranju porodičnog doma premijera Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. 

On je, na konferenciji za novinare, rekao da je uhapšeni bio član obezbeđenja ubijenog Luke Đurovića povezanog sa crnogorskim podzemljem.

Posle privođenja, on je više puta promenio iskaz, rekao je Stefanović, a poslednji put je "dao indicije" da je nadgledanje Vučićeve porodice "radio za nečiji račun".

Zbog ozbiljnosti situacije, pojačane su mere obezbeđenja predsednika Vlade i drugih državnih funkcionera, za koje smatramo da mogu biti ugroženi, napomenuo je Stefanović.

On je objasnio da je Đurović, ubijen 2013. godine, bio u vezi sa "barsko-budvanskom kriminalnom grupom", a poznat je kao izvršilac najtežih krivičnih dela u Crnoj Gori, i "neko ko je bio u bliskoj vezi sa klanom Luke Bojovića".

Prema rečima Stefanovića, u toku je intenzivna policijska akcija koja treba da pokaže šta su razlozi i motivi postupanja uhapšenog S.M., koji je imao prebivalište u Beogradu, a dom porodice Vučić je "obilazio i opservirao" u "Audiju 8", beogradskih registracija.

Potpuno je jasno da pripadnik ovako ozbiljne kriminalne grupe to ne radi iz nekih dobrih namera, konstatovao je Stefanović.

On je istakao da je policija zainteresovana za detaljnu i brzu istragu i "pokazaćemo tom istragom šta su bili motivi pripadnika te kriminalne grupe da se nađe u neposrednoj blizini predsednika Vlade i njegove porodice".

Direktorka bolnice Laza Lazarević i bivša ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je za Kurir da liste bolesnika ne mogu da izađu iz njihove ustanove, jer bi to bilo narušavanje profesionalne tajne. 

Za listu Aleksandra Kornica koju je danas Dragan J. Vučićević pokazao tokom gostovanja na televiziji Pink, Slavica Đukić Dejanković je rekla da "to sigurno nije dobio od naše institucije".

"Jedino možemo da damo zvanična dokumenta za slučaj da ih zatraži sud i to u posebnim okolnostima. Dakle, primerak otpusne liste se nalazi kod samog pacijenta. Jedan primerak otpusne liste je tu, a drugi primerak ima i izabrani lekar u svom kartonu", navela je Đukić Dejanović i dodala da je u pitanju narušavanje profesionalne tajne.

"To bi bilo teško narušavanje profesionalne tajne. Nikada nikome, ni iz medija, otpusnu listu ne možemo dati ni članovima domaćnistva, već samo licu na koje se odnosi lista", zaključila je Slavica Đukić Dejanović i podsetila da je sve regulisano Zakonom o zaštiti prava pacijenata.

Predsednik Nezavisnog udruženje naovinaraSrbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je za Kurir da mu događaji, povodom pisanja ovog dnevnog lista, liče na širenje atmofere straha i panike. 

"Sve ovo što se dešava u jednom širem aspektu meni liči na širenje atmosfere straha i panike i na neki način tiho uvođenje vanrednog stanja", ocenio je Obradović.

On drugačije ne može da tumači ovoliki broj naoružanih osoba iza ministra unutrašnjih poslova.

"To do sada nismo imali prilike da vidimo, čak ni u mnogo gora vremena", ocenio je Obradović.

Dnevni list Kurir danas je, povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ukazao da je reč je o zameni teza i da Kurir nije optužio premijera Srbije Aleksandra Vučića za iznudu, već je preneo navode krivične prijave protiv glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića i direktora toga lista Damira Dragića. 

Iz krivične prijave preneli smo samo da je premijer Vučić prisustvovao tom sastanku, na kom su takođe bili Andrej Vučić, Damir Dragić i Dragan J. Vučićević, naveo je Kurir.

Dnevni list Kurir tekst je uradio u skladu sa svim profesionalnim standardima, verno je preneo navode krivične prijave, ali i tražio odgovore od svih pomenutih aktera, napominje se u saopštenju.

Kurir napominje da niko nije želeo da odgovara na ta pitanja, osim Dragana J. Vučićevića, koji je, prema saopštenju, "samo zapretio novim aferama".

U saopštenju Kurir apeluje na državne organe, posebno na ministra Stefanovića, da "netačnim tvrdnjama ne nastavljaju pritisak" na ovaj list i sve zaposlene, "ugrožavajući njihovu bezbednost i slobodu govora".

Kurir u saopštenju ističe da nije deo nikakve zavere i navodi da se ne bavi politikom, rušenjem vlasti, niti državnim udarom, već samo radi posao u skladu sa profesionalnom etikom, Ustavom i zakonima.

Pokret "Dosta je bilo-Saša Radulović" smatra da su vanredna konferencija ministra policije i vanredni program nacionalne televizije "u službi Aleksandra Vučića, skandalozan pokušaj konačnog razaranja svih državnih institucija izazivanjem haosa u glavama ljudi, unošenjem panike među građane i pakovanjem atmosfere nekakvog državnog udara". 

Prema stavu Pokreta, "u pravnoj državi policija i tužilaštvo rade svoj posao, a ne drže konferencije za novinare sa naoružanim ljudima u maskirnim uniformama u pozadini, ne ometaju sopstvenu istragu vestima o tome da je premijer bio na poligrafu i 'prošao'".

U pravnoj državi tužilaštvo, po službenoj dužnosti, ispituje navode iz krivičnih prijava ili samo pokreće postupke na osnovu svojih saznanja i traži od policije da preduzme predistražne radnje, objašnjava se u saopštenju Pokreta.

U pravnoj državi se, po zahtevu tužilaštva i po nalogu suda, u okviru predistražnih radnji, na osnovu osnovane sumnje, proveravaju telefonski pozivi, video kamere, lokacije ljudi, uzimaju iskazi od svedoka, ispituju osumnjičeni, ispituje da li se možda radi o lažnoj krivičnoj prijavi, navodi Pokret.

Umesto svega ovoga, u Srbiji se ni tužilaštvo, ni policija, očigledno ne pitaju ništa, nego premijer, prema oceni Pokreta, "sam sprovodi istragu, naruči saslušanje samog sebe, 'naučnom' metodom - poligraf"

Pokret zahteva da institucije hitno počnu profesionalno i nezavisno da rade svoj posao i istraže o kakvoj se "kriminalnoj međusobnoj borbi političkog podzemlja radi".

"Zahtevamo i da Ministarstvo kulture i informisanja i Regulatorno telo za elektronske medije, "u skladu sa svojim ovlašćenjima spreče dalju zloupotrebu medija".

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović saopštila je danas da pruža punu podršku premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i da osuđuje najnovije medijske napade na njega kao nedopustive i vrlo štetne po državu Srbiju. 

Mihajlović apeluje na premijera da upravo nakon ovih napada Vlada Srbije još više i bolje nastavi borbu protiv kriminala i korupcije.

Pružam punu podršku premijeru i stavljam mu na raspolaganje sve svoje umeće i rad da nastavi da Srbiju vodi putem Evrope i da nastavi sa sprovođenjem ekonomskih, društvenih i socijalnih reformi koje će Srbiju dovesti u red modernih evropskih zemalja, istakla je Mihajlović.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarali su danas o aktuelnoj situaciji u Srbiji i najvažnijim temama vezanim za budućnost naše zemlje, saopšteno je jutros iz Vlade Srbije. 

Predsednik Republike i predsednik Vlade posebno su razmatrali značaj predstojećeg Samita OEBS, razvoj Srbije u svim oblastima, ali i prepreke i izazove u očuvanju bezbednosti Srbije, kao i teške pritiske na našu zemlju.

Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić istakli su da je za napredak Srbije potrebno puno jedinstvo u delovanju svih državnih organa i da samo snažna Srbija može da obezbedi prosperitet svojim građanima, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Na sastanku je dogovoreno da predsednik Srbije i predsednik Vlade Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić potpuno jedinstveno i usaglašeno, u skladu sa najboljim interesima Srbije, nastave zajednički posao na stvaranju uslova za buduće uspehe i pobede naše države

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Aleksandar Vučić imali su danas još jedan susret na Andrićevom vencu i ponovili važnost jedinstva u delovanju svih državnih organa u cilju obezbeđivanja sigurnosti građana Srbije. 

Tema drugog sastanka bila je učešće predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića na Konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, koja će u ponedeljak biti održana u Parizu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Predsednik Republike i predsednik Vlade ponovo su razgovarali o značaju održavanja Samita OEBS u Beogradu.

Nikolić je, navodi se u saopštenju, pružio je nedvosmislenu podršku Vučiću u beskompromisnoj borbi protiv korupcije i kriminala, zahtevajući da se ona sprovede do kraja.

Novinar P.V., foto FoNet TV

Nema komentara.