Uključi se! Nek se i tvoj glas čuje. Podeli sa svetom najnovija događanja! Pošalji svoju Vest!
Tvoj glas! Najbolje vesti se objavljuju na gledanijim medijima! Budi reporter!

Pošalji prijatelju

Srbija

Beograd 30. 11. 2015

Ispunjena obećanja

Beograd - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas za RTS da je u ovoj godini izgrađen 91,1 kilometar autoputeva.

Obećala sam da ćemo graditi koridore, 10 i 11, i u ovoj godini izgradili smo 91,1 km autoputeva, ubedljivo najviše u poslednjih nekoliko godina, istakla je ona.

Građani se već voze tim autoputevima, kao što je deonica Koridora 10 kod Vladičinog Hana od 26,3 km koju je u subotu otvorio premijer Aleksandar Vučić, kao i deonica kod Čiflika, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je dodala da će u aprilu, možda i ranije, biti puštena u saobraćaj deonica od Crvene reke do Čiflika, duga 12,7 kilometra, a u maju deo od Grabovice do Grdelice. Konačno, najavila je ona, u avgustu će se građani voziti autoputem od Ljiga do Preljine dugim 36,5 km na Koridoru 11.

U ovoj godini završili smo i 206 mostova od ukupno 234, probili smo devet vrlo teških tunela i ostala su nam još četiri, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je rekla da je ispunjeno obećanje da će se građevinske dozvole odobravati za 28 dana, a od 1. januara će građani dobijati građevinske dozvole elektronskim putem bez čekanja u redovima, bez šaltera i korupcije.

Doneli smo Zakon o ozakonjenju koji će da reši problem velikog broja građana i 1,5 miliona nelegalnih objekata. Građani će za sedam dana dobijati rešenja o upisu u katastar, umesto što su čekali mesecima i godinama, rekla je Mihajlović.

Novinarka Ivana Šanjević, foto FoNet

Nema komentara.