Pošalji prijatelju

Srbija

Beograd 30. 11. 2015

Ispunjena obećanja

Beograd - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas za RTS da je u ovoj godini izgrađen 91,1 kilometar autoputeva.

Obećala sam da ćemo graditi koridore, 10 i 11, i u ovoj godini izgradili smo 91,1 km autoputeva, ubedljivo najviše u poslednjih nekoliko godina, istakla je ona.

Građani se već voze tim autoputevima, kao što je deonica Koridora 10 kod Vladičinog Hana od 26,3 km koju je u subotu otvorio premijer Aleksandar Vučić, kao i deonica kod Čiflika, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je dodala da će u aprilu, možda i ranije, biti puštena u saobraćaj deonica od Crvene reke do Čiflika, duga 12,7 kilometra, a u maju deo od Grabovice do Grdelice. Konačno, najavila je ona, u avgustu će se građani voziti autoputem od Ljiga do Preljine dugim 36,5 km na Koridoru 11.

U ovoj godini završili smo i 206 mostova od ukupno 234, probili smo devet vrlo teških tunela i ostala su nam još četiri, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je rekla da je ispunjeno obećanje da će se građevinske dozvole odobravati za 28 dana, a od 1. januara će građani dobijati građevinske dozvole elektronskim putem bez čekanja u redovima, bez šaltera i korupcije.

Doneli smo Zakon o ozakonjenju koji će da reši problem velikog broja građana i 1,5 miliona nelegalnih objekata. Građani će za sedam dana dobijati rešenja o upisu u katastar, umesto što su čekali mesecima i godinama, rekla je Mihajlović.

Novinarka Ivana Šanjević, foto FoNet

Nema komentara.