Pošalji prijatelju

Srbija

28. 09. 2012

Godišnjica Solunskog fronta

Beograd - Predstavnici Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike i Ministarstva odbrane prisustvovaće manifestacijama kojima će 29. i 30. septembra biti obeležena 94. godišnjica proboja Solunskog fronta.

U saopštenju se navodi da će na manifestacijama u Solunu (Zejtinliku) i Polikastru izaslanik predsednika Srbije biti ambasador Srbije u Grčkoj Dragan Županjevac, a izaslanik Vlade Srbije državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Negovan Stanković.

Ove godine, o trošku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, državnim manifestacijama u Solunu i na Polikastru prisustvovaće 150 najboljih učenika iz gimnazija Šabac, Pančevo, Vladičin Han, Smederevo, Čačak i Lazarevac, kao i kadeta Vojne akademije i studenata Kriminalističko- policijske akademije u pratnji svojih predavača.

Oni će tokom studijskog putovanja obići više srpskih vojnih memorijala poput Srpskog vojnog groblja u Solunu i savezničkog memorijala u Polikastru, navodi se u saopštenju.

 

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, u saradnji sa Ministarstvom odbrane Srbije, saopštilo je da će učestvovati u centralnim manifestacijama obeležavanja 94. godišnjice proboja Solunskog fronta, koje će biti održane 29. i 30. septembra u Solunu (Zejtinliku) i Polikastru ( Grčka).

Izaslanik predsednika Srbije biće ambasador Srbije u Grčkoj Dragan Županjevac, dok će izaslanik Vlade Srbije biti državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Negovan Stanković.

Ove godine, o trošku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, državnim manifestacijama u Solunu i na Polikastru prisustvovaće 150 najboljih učenika iz gimnazija Šabac, Pančevo, Vladičin Han, Smederevo, Čačak i Lazarevac, kao i kadeta Vojne akademije i studenata Kriminalističko-policijske akademije u pratnji svojih predavača.

Oni će tokom studijskog putovanja obići više srpskih vojnih memorijala poput Srpskog vojnog groblja u Solunu i savezničkog memorijala u Polikastru.

Očekuje se da navedenim ceremonijama prisustvuju zvaničnici Grčke, kao i diplomatski predstavnici Francuske, Britanije, Rusije i Italije.

Novinarka Ivana Šanjević, foto FoNet

Nema komentara.