Pošalji prijatelju

Svet

Antalija 16. 11. 2015

Mere zemalja G-20

Antalija - Zemlje G-20 u tekstu koji predsednici država i vlada još nisu potvrdili, ističu da je nužno preseći kanale finansiranja terorizma i suzbiti "terorističku propagandu".

Zemlje G-20 će doneti "mere" protiv "pojačanog kolanja stranih terorista", od "nadzora granice" do "pojačanja sigurnosti u vazdušnom saobraćaju", navodi se u nacrtu izjave koju je AFP objavio.

Među tim merama predsednici država i vlada predviđaju "razmenu operativnih informacija, kontrolu granica radi otkrivanja kretanja, preventivne mere i odgovarajući pravosudni odgovor. Sarađivaćemo kako bismo pojačali sigurnost u međunarodnom vazdušnom saobraćaju", navodi se u tekstu, preneli su mediji.

U nacrtu izjave osuđuju se "gnusni" napadi koji su se u petak dogodili u Parizu i napadi u Ankari 10. oktobra.

Zemlje G-20 u tekstu koji predsednici država i vlada još nisu potvrdili, ističu da je nužno preseći kanale finansiranja terorizma i suzbiti "terorističku propagandu", najpe na internetu.

"Borba s terorizmom je glavni zadatak" za dvadeset svetskih sila, navodi se u nacrtu izjave koji bi danas na samitu u Antaliji trebalo da potvrde šefovi država i vlada G-20.

Novinarka Spomenka Vlatković, foto FoNet AP

Nema komentara.