Pošalji prijatelju

Svet

Kuala Lumpur 22. 11. 2015

Obama:nećemo popustiti

Kuala Lumpur - Američki predsednik Barak Obama danas je izjavio da SAD "neće popustiti" u borbi protiv organizacije Islamska država i da svet neće prihvatiti terorističke napade na civile kao "novu normalnost".

"Najmoćnije sredstvo koje imamo je da kažemo da se ne plašimo", rekao je Obama u Kuala Lumpuru, na kraju devetodnevne posete Turskoj, Filipinima i Maleziji.

"Islamska država nas ne može pobediti na bojnom polju, pa pokušava da nas terorizmom natera da se plašimo", izjavio je Obama, dodavši: "Oni su gomila ubica sa dobrim društvenim medijima".

Uz konstataciju da je Islamska država optužena za rušenje u Egiptu ruskog putničkog aviona sa 224 osobe, Obama je rekao da ruski predsednik Vladimir Putin "treba da progoni one koji su ubili ruske građane".

Obama je izjavio da Rusija u Siriji napada pobunjenike suprotstavljene sirijskom predsedniku Bašaru Al Asadu, javlja AP.

Rusija bi trebalo da se odrekne pružanja podrške Asadu, jer dok je on na vlasti neće biti mira u Siriji, ocenio je Obama.

Novinar Davor Pašalić, foto FoNet AP

Nema komentara.