Pošalji prijatelju

Svet

Ankara 29. 11. 2015

Turska predaje telo pilota

Ankara - Telo poginulog pilota nakon što je turski lovac F-16 oborio ruski bombarder Su-24 stiglo je u Tursku, odakle će biti prebačeno za Rusiju, izjavio je turski premijer Ahmet Davutoglu, prenosi danas agencija Sputnjik.

"Oko dva sata posle ponoći telo Olega Peškova stiglo je u Tursku. Trenutno se nalazi u gradu Hataj na jugu Turske, a sa telom se postupa u skladu sa pravoslavnim običajima", rekao je Davutoglu.

Iz ruske ambasade u Ankari najavljeno je da će danas telo iz Hataja biti prebačeno na aerodromu u Ankari, gde će ga dočekati ambasador Rusije u Turskoj, nakon čega će biti poslato u Rusiju.

U utorak je u Siriji oboren ruski bombarder Su-24. Obojica pilota uspela su da se katapultiraju, ali jedan pilot je u vazduhu ubijen od strane terorista koji su pucali sa zemlje, dok je drugi uspeo da se spasi.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je tada da je avion oboren raketom tipa vazduh-vazduh, ispaljenom sa turskog aviona F-16 iznad sirijske teritorije i pao u Siriju, četiri kilometra od granice sa Turskom.

Ruski predsednik je nazvao ovaj incident "nožem u leđa" od strane saučesnika terorista. Ministarstvo odbrane je saopštilo da će sada sve akcije ruske avijacije biti izvođene pod zaštitom sistema S-400 i krstarice "Moskva".

Novinar Z.Č., foto FoNet

Nema komentara.