Pošalji prijatelju

Tehno

Beograd 08. 07. 2015

Aplikacija koja štedi bateriju

Beograd - Pametni telefoni postaju sve moćniji, ali još ne postoji dopvoljno jaka baterija koja će se izboriti sa mnoštvom aplikacija koje svakodnevno koristimo.

Prosečan korisnik pametnih mobilnih telefona u svom uređaju ima instalirano oko 30 aplikacija. Pa ipak, najviše se koriste one za razmenu poruka, surfovanje društvenim mrežama i pregled zabavnih sadržaja, koje, prema novoj studiji Android telefona, najviše “gutaju” bateriju.

 Najgore među njima su one aplikacije koje se automatski pokrenu čim upalite telefon bilo da ih pokrenete ili ne. I, gle iznenađenja, upravo tu prednjače Facebook, Kik, Whats App i RetailMeNot. Ove aplikacije konstantno rade u pozadini proveravajući apdejtove i poruke.

S druge strane, tu su i aplikacije koje takođe “jedu” vašu bateriju, ali dobra stvar je što se ne pokreću automatski: To su Amazon (AMZN, Tech30) Kindle, Snapchat, LINE, Spotify, Netflix (NFLX, Tech30) i Amazon Shopping.

Ljubitelji video-igara posebno moraju da obrate pažnju na potrošnju baterije ukoliko su pasionirani igrači “Candy Crush Soda Saga”, “Candy Crush Saga”, “Clash of Clans”, “Crossy Road”, pa čak igre “Solitaire”, popularnog pasjansa, jer upravo ove aplikacije gutaju snagu vašeg telefona.

 Da biste sačuvali vašu bateriju, predlažemo da ograničite puš notifikacije, smanite učestalost apdejtovanja informacija, isključite Wi-Fi kad ga ne koristite, kao i blutut i GPS... Takođe, snagu će vam uštedeti i ako smanjte osvetljenje i ugasite lociranje.



cnn.com/Blic

Nema komentara.