Pošalji prijatelju

Tehno

Beograd 11. 07. 2015

"Teslina verzija interneta"

Beograd - Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" u petak je otvorena izložba "Teslina vizija interneta" u čast rođenja srpskog i svetskog naučnika, po kojem je naša vazdušna luka dobila ime, piše u saopštenju.

Tim povodom potpisana je pristupnica Klasteru puteva kulture, kao i Protokol o saradnji sa Klasterom na projektu "Putevima Tesle kroz Srbiju".

Rezultat projekta je ostvarivanje ciljeva u oblasti kreiranja i razvoja puteva kulture, kao specifičnih kulturno-turističkih proizvoda koji tematski povezuju više atrakcija i destinacija.

Izložbu "Teslina vizija interneta", koja je postavljena na prostoru između putničkih čekaonica A5 i A6, putnici će imati prilike da obiđu u sledećih mesec dana.

Aerodrom "Nikola Tesla" je tokom trajanja "Tesla dana 2015." putnicima omogućio pristup besplatnom bežičnom internetu.

Kada odlazite ili dolazite na naš aerodrom, videćete panel koji smo postavili na putu sa rečenicom posvećenom naučniku srpskog i svetskog porekla "Dobrodošli u Srbiju zemlju Nikole Tesle", rekao je v.d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević.

Generalni menadžer Klastera puteva kulture Manuela Graf rekla je da organizacija razvija zanimljivu rutu puteva i da je sasvim logično da se Aerodrom Nikola Tesla nađe na jednoj tako značajnoj kulturno - turističkoj ruti.

Aerodrom je početna tačka te rute, jer turisti koji dolaze u našu zemlju prvo tu slete, rekla je ona.

Novinarka Leposava Čolić

Nema komentara.