Pošalji prijatelju

Tehno

Beograd 15. 07. 2015

Guglov adut Nexus 5

Beograd - Već neko vreme se spekuliše da će Gugl izbaciti novi Nexus 5, koji ne samo da bi uskoro trebalo da se pojavi na tržištu smartfona, već će biti i neverovatno moćan.

Ako je verovati sajtu „An-Tu-Tu“ koji rangira uređaje, Nexus 5 2015. je već dobio titulu najboljeg smartfona, a trenutnom vladaru Samsungu beži za čak 15.000 poena.

Tačnije, Galaxy S6 ima impresivan rezultat od 68.157, ali Nexus 5 zaradio je neverovatnih 85.530. Iako se ovi rezultati još ne mogu pronađi na zvaničnom sajtu, te stoga informaciju treba uzimati s rezervom, s druge strane, ako su ove procene tačne biće to najmoćniji telefon ove godine.

Dizajn telefona, kao i  njegove performanse su i dalje u domenu spekulacija, ali ako se oslonimo na procurele podatke, novi Nexus, koji najverovatnije ponovo dolazi iz LG kuhinje imaće ekran veličine 5,2 inča. Ali, to nije sve - postoje naznake da se u proizvodnjuuključio i Huawei, odnosno da će Gugl ove godine izbaciti dva Nexusa 5 2015. Prema istim izvorima, model koji Huawei izgradi imaće  veći displej - 5,7 inča.

Novi Guglov uređaj oslanjaće se naravno na najnoviju verziju Andorida, odnosno operativni sistem pod nazivom M, naslednika popularnog „Lolipopa“. Dobro obavešteni izvori tvrde da će se obe stvari pojaviti istovremeno (krajem septembra). Što se cene tiče, Gugl želi da se vrati na politiku „odličan telefon za manje novca“, pa prema pojedinim saznanjima, cena će se kretati oko 450 dolara


Blic, foto Blic

Nema komentara.