Pošalji prijatelju

Tehno

Kragujevac 30. 07. 2015

Turistička aplikacija KG

Kragujevac - Kompanija Telekom Srbija, u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevca (TOS), predstavila je mobilnu aplikaciju „Kragujevac priča“ - praktičan vodič za sve one koji žele da saznaju više o znamenitostima ovog grada.

Aplikacija, izrađena u okviru projekta „Grad priča“, na jednostavan i zabavan način pruža osnovne informacije o građevinama i spomenicima, njihovim graditeljima, kao i najzanimljivijim događajima koji se za njih vezuju.

Direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija, Marija Bošković, rekla je, predstavljajući aplikaciju da Upotrebom digitalnih medija i novih tehnologija, Telekom Srbija nastoji da dâ svoj doprinos razvoju lokalnih zajednica kroz poboljšanje kvaliteta njihove ponude, ovaj put u oblasti turizma.

Kragujevac je četvrti grad koji je uvršten na mapu projekta Grad priča, a prethodne tri aplikacije preuzete su više od 50.000 puta što svakako govori o tome da su posetioci prepoznali njihovu vrednost, rekla je Bošković.

Besplatna aplikacija sa 40 najznačajnijih lokacija u Kragujevcu i okolini, sadrži tekstove i fotografije, kao i audio zapise koji korisnicima omogućavaju da posmatraju određeni objekat dok u isto vreme slušaju o njegovom istorijatu i karakteristikama.

Direktorka Gradske turističke organizacije Kragujevca, Snežana Milisavljević, rekla je da Uvođenje novih, informacionih tehnologija u poslovanje je jedan od prioriteta u radu TOS Kragujevca.

Nastojeći da pratimo savremene trendove na turističkom tržištu, u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija predstavljamo aplikaciju Kragujevac priča zahvaljujući kojoj će posetioci Kragujevca, kojih ima sve više, upoznati istoriju nekadašnje Miloševe prestonice u kojoj su osnovane najznačajnije institucije moderne srpske države, kazala je Milisavljević.

Projektom „Grad priča“ Telekom Srbija afirmiše primenu savremenih modela komunikacije u predstavljanju turističke ponude gradova. Na isti način prethodno su predstavljene najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Jedinstvenost aplikacije „Kragujevac priča“ ogleda se u funkciji „proširene stvarnosti“ koja omogućava brzo i jednostavno pronalaženje lokacija.

Aplikacija je dostupna srpskom i engleskom jeziku. Ukoliko se preuzme u celosti, za korišćenje aplikacije nije neophodno da mobilni uređaj bude povezan sa internetom, tako da posetioci iz inostranstva neće imati dodatne troškove rominga za prenos podataka.

Telekom Srbija je ranije obezbedio besplatan internet na više lokacija u gradu - na Trgu kod Krsta, u Velikom Parku i Tržnom centru Plaza tako da će posetiocima Kragujevca biti dodatno olakšano preuzimanje aplikacije.

Novinar Branko Vučković

Nema komentara.