Pošalji prijatelju

Tehno

Čačak 12. 08. 2015

I Amerikanci deo konkurencije

Čačak - Svi predstavnici američkih fondova zainteresovani za Telekom su imali razgovor sa mnom i ja sam pokušao da im pomognem da razumeju Srbiju, izjavio je danas američki ambasador Majkl Kirbi, povodom zainteresovanosti iz SAD za kupovinu Telekoma.

Oni će svakako biti deo konkurencije i moraće da prođu ono što će i drugi morati da prođu kada je u pitanju Telekom, rekao je Kirbi u izjavi novinarima u Čačku posle sastanka sa gradonačelnikom tog grada Vojislavom Ilićem.

Zavisi od toga ko će ponuditi najbolje. Ne radi se samo o tome ko će ponuditi više novca već tu ima i drugih stvari, objasnio je Kirbi upitan o zainteresovanosti američkih fondova za Telekom.

Prema njegovim rečima, to nije prva srpska privredna grana za koju su zainteresovani američki fondovi.

KKR je kupio SBB pre nekoliko godina i to iskustvo je pokazalo fondovima iz Amerike da ovde postoji nešto što mogu da iskoriste, smatra Kirbi.

Upitan o situaciji u regionu, Kirbi je rekao da je za tri godine koliko je u Srbiji video da ljudi u regionu sarađuju više nego što je to bio slučaj pre deset ili 15 godina.

Napredak postoji, možda je to ponekad dva koraka napred, a jedan nazad. Kao u fudbalu ponekad, možda, morate da loptu pogurate i iza vas kako biste učinili neki dobar potez, rekao je Kirbi.

Govoreći o svojoj poseti Čačku, Kirbi je ocenio da su mala i srednja preduzeća veoma važna za pokretanje ekonomskog razvoja.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić rekao je da su predstavnici tog grada američkom ambasadoru Majklu Kirbiju predstavili privredne potencijale svog grada i da očekuju nastavak saradnje.

Novinar Milenko Obradović, foto FoNet

Nema komentara.