Pošalji prijatelju

Tehno

Beograd 05. 10. 2015

"Lenovo S60" lagan kao pero

Beograd - Elegantan i moderan dizajn uz debljinu od 7,7 mm i sa ekranom od pet inča stavljaju „Lenovo S60“ u vrh srednjeg cenovnog opsega.

Prvi utisak o telefonu "Lenovo S60" bio je iznenađujuce dobar. Ergonomski, elegantan i moderan dizajn telefona uz debljinu od 7.7mm i veličinom ekrana od 5 inča pozicioniraju ovaj telefon pri vrhu srednjeg cenovnog opsega.

Takođe vrlo je bitno na samom početku napomenuti da "Lenovo S60" ima Dual Sim opciju, što postaje sve privlačnija karakteristika mobilnih telefona u današnje vreme posedovanja privatnog i poslovnog broja.

Pošto prvi put uzmete S60 u ruku bićete iznenađeni njegovom težinom, odnsono lakoćom. Težina od 128 grama će vas prilikom prvog susreta sa telefonom naterati da pomislite da možda baterija nije unutra, što se i nama dogodilo.

 Iako ova karakteristika ima svojih očiglednih prednosti, ovakva težina odaje pomalo osećaj skromnije izrade kao i činjenica da, na primer, postoji šansa da ne osetite kako vam telefon klizi iz džepa prilikom sedenja.

Procesor

Quad core 1.2Ghz kao i 2Gb rama dozvoljavaju nesmetano korišćenje telefona uz veći broj aktivnih aplikacija. Performanse telefona su u skladu sa specifikacijama, ali nesto što bismo izdvojili je činjenica da se telefon nije zagrevao niti prilikom intenzivnog korišćenja.

Baterija

Mogućnosti procesora nas nisu toliko iznenadile kao mala potrošnja baterije. Iako kapacitet baterije nije impresivan, S60 je mogao da izdrži i do dva dana uz moderno korišćenje, nešto što nije česta pojava u svetu pametnih telefona. Baterija je nešto što bismo iszdvojili kao najprijatnije iznenađenje.

Memorija/Ekran

S60 ima malu internu memoriju od 8Gb, ali uređaj dozvoljava proširenja kroz MicroSD kartice do 32Gb. Displej od 5 inča uz rezoluziju od 720 x 1280 piksela je sasvim zadovoljavajući. Iako na prvi pogled ne deluje impresivno, dobro osvetljenje, tačne i oštre boje uz "multi touch" opciju su karakteristike koje su nama ostale upečatljive.

Kamera

Kamera "Lenova S60" (13MP) nas je ostavila sa izmešanim osećanjima. Iako smo uspeli da zabeležimo izvanredne makro fotografije, u nekim momentima smo dobijali i fotografije ispod očekivanog nivoa. Lenovo poseduje 5MP prednju kameru kao i mogućnost snimanja Full HD videa što predstavlja veliki plus.

 Iako ćete možda biti indiferentni nakon prvog korišćenja S60, kada shvatite da je pozicija ovog telefona srednja klasa, shvatićete i da je ovo i više nego dobra kupovina.

Blic

Nema komentara.