Pošalji prijatelju

Tehno

17. 08. 2011

Biografija Stiva Džobsa

Njujork - U novembru u prodaji biografija izvršnog direktora kompanije Apple

Biografija Stiva Džobsa (Steve Jobs), suosnivača i izvršnog direktora kompanije Epl (Apple), pojaviće se u prodaji 21. novembra, pet meseci ranije nego što je prvobitno planirano.

Izdavač knjige pod naslovom "Stiv Džobs: Biografija" (Steve Jobs: A Biography) je kompanija Sajmon i Šuster (Simon & Schuster), koja je nameravala da knjigu objavi u martu 2012. godine.

Biografiju na 448. strana, čiji je radni naslov bio "iSteve: The Book of Jobs", na papir je stavio Volter Ajzekson (Walter Isaacson), nekadašnji izvršni direktor CNN i rukovodeći urednik časopisa Tajm (Time).

U knjizi će biti objavljene informacije iz više od 40 intervjua sa Džobsom, kao i stotine intervjua sa članovima porodice, prijateljima, protivnicima, konkurentima i kolegama.

Džobs je sarađivao na knjizi, ali da nije tražio nikakvu kontrolu nad sadržajem, niti je čak insistirao da je pročita pre objavljivanja.

Knjiga će sigurno biti bestseler, jer je Džobs "ikona" u tehnološkom svetu, ali i društvu uopšte, jer je bio jedan od osnivača Epla, pa je potom izbačen iz kompanije koju je stvorio.

On je potom prodao kompaniju Piksar (Pixar) Dizniju (Disney), ponovo se vratio u Epl i pretvorio ga u skoro najvredniju kompaniju na svetu.Zbog toga ga mnogi smatraju jednim od najvećih menadžera današnjice.

Tržišna vrednost Epla uvećana je tokom godina Džobsovog upravljanja kompanijom za oko 150 milijardi dolara.

Džobs je vizionarski kreator uređaja kao što su mek (Mac), aj pod (iPod), aj fon (iPhone) i aj ped (iPad).

1komentari na temu "Biografija Stiva Džobsa"

undefined [neregisrovani] pošalji odgovor 18. 08. 2011, 10:55:01

Steva Poslić

Živi i radi u Novom Jorku, poseduje tvornicu zvanu Jabuka, i celog života izbacuje na tržište proizvode smešnih naziva kao jaZvuk, jaTelefon, jaTabla ...