Pošalji prijatelju

Tehno

Mikro 24. 08. 2011

Rasprodaja HP TouchPad

Njujork - Nekoliko američkih maloprodajnih lanaca odlučilo je da rasproda svoje zalihe HP tabličnih računara TouchPad, pošto je kompanija Hewlett-Packard saopštila buduće korake u reorganizaciji kompanije.

Ova kompanija je saopštila da prekida dalji rad na uređajima s operativnim sistemom WebOS, a to znači na tabličnim računarima TouchPad i pametnim mobilnim telefonima Pre i Veer. Kompanija je takođe potvrdila da će izdvojiti u posebnu kompaniju ili prodati svoju grupu za personalne sisteme (Personal Systems Group, PSG), koja dominira globalnim tržištem personalnih računara. Osim toga, HP pregovara da za deset milijardi dolara kupi kompaniju Autonomy koja proizvodi analitički softver.

U prodavnicima lanaca Best Buy i Staples u Njujorku, protekle subote ujutro su cene TouchPada snižene na 99 dolara za verziju sa 16 GB prostora za čuvanje podataka i na 150 USD  za verziju sa 32 GB. U tim prodavnicama su se, po veoma niskim cenama, prodavali i telefoni Pre i Veer. Prema rečima zaposlenih u prodavnicama zalihe TouchPada su rasprodate za samo nekoliko sati.

Tablični računar TouchPad predstavljen je u februaru, a u prodaji se pojavio početkom jula, ali očigledno nije bio u stanju da se izbori s konkurencijom u vidu Appleovog iPada ili tabličnih računara s Androidom. Osim toga, TouchPadu su upućene i brojne zamerke koje su se odnosile na njegovu veličinu, spor rad i nedovoljno razvijen softver.

Kada se pojavio u prodaji TouchPad je koštao 499 dolara (16 GB) i 599 dolara (32 GB). Krajem jula HP je snizio cenu za 50 dolara kako bi poboljšao prodaju, da bi nedelju dana cena bila snižena za dodatnih 100 dolara, ali ni to očigledno nije pomoglo. 

Novinar Nenad Vulović, foto HP

Nema komentara.