Pošalji prijatelju

Zabava

Beograd 07. 11. 2015

Sirovi bluz "Tu galants"

Beograd - Članovi američkog benda "Tu Galants“ - Adam Stivens i Tajson Vogel, predstavili su na koncertu u Kulturnom centru Grad svoju mešavinu sirovog bluza i roka i melodičnog folka, zbog koje ih često, kao i zbog postave gitara/bubnjevi, porede sa mnogo poznatijim duetima Blek Kiz“ i Vajt Strajps“.

Junaci pesama Tu Galants“ žive u mračnom svetu smrti, oč aja, gneva, nemoći, neodoljive želje za osvetom, a Stivens tvrdi da čovečanstvo i potrošačako društvo propadaju zbog lošiih odluka, zajednički donetih“.

U Beogradu su Tu Galants“ stigli gotovo na samom kraju jednomesečme evropske turneje, posle koncerata u Velikoj Britaniji, Belgiji, Nemačkoj, Španiji, Švajcarskoj, Holandiji, Danskoj, Norveškoj, Češkoj, Austriji i Hrvatskoj.

Na turneji Tu Galants“ predstavljaju svoj peti album We Are Undone“, čija je jedna od tema povlačenje umetnosti i kreativnosti pred komercijalizacijom i kapitalizmom, olič enim u nestanku San Franciska kakvog su Stivens i Vogel, rođ eni u tom gradu, poznavali.

Tragam za delovima San Franciska koje Gugl jo nije zauzeo, za nečim što više ne postoji“, izjavio je Stivens.

Za Tu Galants“ je vezana priča o teksaškom policajcu koji je, pošto je dobio žalbu vezanu za buku, njihov koncert u Hjustonu prekinuo tako što je tejzerom izbacio Vogela sa bubnjarske stolice, a zatim mu omogućio da se od električnog šoka oporavi u zatvorskoj eliji.

Posle nastupa u Gradu, više nema sumnje da se ne radi o jednoj od klasičnih rok end rol legendi, već o autentičnom događaju.

Od početnih Despite What You’ve Been Told“ i My Love Won’t Wait“, preko briljantne Steady Rollin’“, do Fail Hard To Regain“ i Henk Vilijamsove Settin’ The World On Fire“, Tu Galants“ su gotovo 90 minuta publiku zasipali zaglušujučom bukom i energijom.

Stivens je uspevao da stvori utisak da se na bini nalaze trojica gitarista, dok Vogel bubnjeve nije svirao, već se obrušavao na njih, ipak uspevaju i da se obuzda u mirnim Invitation To The Funeral“ i Seems Like Home To Me“.

Koncert su završili u publici, bez mikrofona, pevaju i Broken Eyes“.

Novinar Davor Pašalić, foto Ryan Anderson

Nema komentara.