Pošalji prijatelju

Zabava

Beograd 23. 11. 2015

NUNS prijavio TV Pink

Beograd - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podnelo je prijavu Regulatornom telu za elektronske medije (REM) protiv TV Pink, povodom gostovanja Dragana J. Vučićevića u Jutarnjem programu ove televizije u subotu 21. novembra, u kojoj ukazuje da je "TV Pink prekršila odredbe Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga".

U Pravilniku REM se ističe da je "pružalac medijske usluge dužan da obezbedi istinitost i potpunost informacija, odnosno verodostojnost i potpunost ideja i mišljenja koje objavljuje, a posebno u vestima i programima aktuelnosti", podseća u saopštenju NUNS.

Osim toga, napominje NUNS, pružalac medijske usluge je dužan da, "sa pažnjom primerenom okolnostima, pre objavljivanja određene informacije koja sadrži podatke o ličnosti, događaju ili pojavi proveri njeno poreklo, istinitost i potpunost".

Prema navodima NUNS, u programu TV Pink, suprotno Pravilniku, u kome se izričito kaže da "pružalac medijske usluge ne sme objaviti programski sadržaj koji sadrži informacije kojima se podstiče, na otvoren ili prikriven način, diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica", poimence su nabrojana lica, organizacije i institucije koje, kako je rečeno, pripremaju državni udar.

Na taj način pojedinci i institucije su stavljeni u kontekst koji može ugroziti njihovu bezbednost, ukazuje NUNS i podseća "da je Dragan J. Vučićević među organizatore navodnog državnog udara svrstao glavnog urednika TV N1 Jugoslava Ćosića, vlasnika Kurira Aleksandra Rodića, potpredsednicu Vlade Zoranu Mihajlović, biznismena Miroslava Miškovića, pukovnika policije Milana Milovića, ministarku državne uprave Kori Udovički, potpredsednika SPS Branka Ružića, funkcionera SNS Sašu Mirkovića, kao i Tihomira Trišića i Dejana Jocića".

Novinar P.V., foto ilustracija

Nema komentara.