Pošalji prijatelju

Zabava

Beograd 25. 11. 2015

"Tanjug info" kao - novine

Beograd - Rešenjem Agencije za privredne registre od 18. novembra usvojena je registraciona prijava preduzeća Telegram d.o.o. iz Beograda, kojom je Tanjug Info upisan u Registar medija, javlja Moja TV i prenosi izjavu narodnog poslanika Srpske napredne stranke Saše Mirkovića da je na taj način "sačuvana tradicija najvećeg srpskog brenda u oblasti informisanja".

"Odlukom da registrujemo Tanjug Info, sačuvali smo tradiciju najvećeg srpskog brenda u oblasti informisanja. Tanjug kao novinska agencija je bio institucija i lider u regionu, koji je zvanično prestao sa radom dana 5. novembra ove godine, kada je to objavljeno u Službenom glasniku", naglasio je Mirković. 

"Shvatajući značaj tradicije na kojoj počivaju temelji budućnosti", objasnio je Mirković, "odlučili smo da ovaj brend sačuvamo zbog nas i budućih generacija".

"Imajući u vidu da smo pre izvesnog vremena preuzeli najstariji sportski list Sport, koji postoji već 70 godina, mogu slobodno da kažem da smo na neki način postali čuvari tradicije srpskih medija", izjavio je Mirković.

Posle dva neuspešna kruga privatizacije, Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug je, na osnovu Zakona o informisanju i medijima, preostalo da postoji odlukom Vlade Srbije od 5. novembra, koja je objavljena u Službenom glasniku.

Urednik novog medija Tanjug info Boris Vuković rekao je za UNS da "ovaj medij nema nikakve veze sa Novinskom agencijom Tanjug i da je to potpuno novi medij", čiji je osnivač preduzeće Telegram d.o.o. iz Beograda. 

"Nemamo veze sa novinskom agencijom. U okviru našeg preduzeća osnovali smo medij Tanjug info u kom će mladi novinari učiti novinarski posao i raditi", objasnio je Vuković.

Pratimo šta se dešava sa Novinskom agencijom Tanjug i želja nam je bila da se sačuva ime ovog brenda i da mladi ne zaborave da je nekada postojala velika novinska agencija, dodao je Vuković.

On je objasnio da im u Agenciji za privredne registre "niko nije rekao da ime nacionalne agencije ne smeju da koriste u svom nazivu".

"Predali smo zahtev za registraciju i nismo imali problema zbog imena", rekao je Vuković.

U Registru medija u APR, glasilo "Tanjug info" upisano je kao "dnevne i periodične novine".

Na pitanje kada će ovaj medij početi da radi, Vuković je odgovorio da je to poslovna politika i da će javnost na vreme biti upoznata sa planovima ovog medija.

Poslanik Srpske napredne stranke i osnivač Moje TV Saša Mirković rekao je za tu televiziju da je osnivanjem Tanjug infa "sačuvana tradicija najvećeg srpskog brenda u oblasti informisanja”.

"Imajući u vidu da smo pre izvesnog vremena preuzeli najstariji sportski list Sport, koji postoji već 70 godina, mogu slobodno da kažem da smo na neki način postali čuvari tradicije srpskih medija", izjavio je Mirković.

Nismo mi krivi što smo se setili pre drugih, izjavio je večeras poslanik Srpske napredne stranke Saša Mirković, povodom upisa glasila Tanjug Info u Registar medija, na zahtev preduzeća Telegram d.o.o. 

U Agenciji za privredne registre (APR), Telegram d.o.o. Beograd upisan je kao osnivač medija Tanjug Info, potvrdio je Mirković.

"Ja se bavim šou biznisom i medijima", rekao je Mirković u izjavi za portal Telegram i naglasio da "ovo nema nikakve veze sa politikom".

"Tanjug Info će biti prepoznat kao novi lider u regionu vrlo brzo”, najavio je Mirković.

U Registru medija u APR, glasilo Tanjug Info upisano je kao "dnevne i periodične novine".

Novinar P.V., foto Medija centar

Nema komentara.