Pošalji prijatelju

Zabava

Beograd 30. 11. 2015

Moć tri gItare

Beograd - "Otac alternativnog kantrija" i najistaknutiji predstavnik "pustinjskog roka" Hau Gelb je sa svojim bendom "Džajant Send" nastupio u beogradskom Domu omladine, predstavio najnoviji album "Heartbreak Pass" i pokazao kakvu moć predstavljaju tri gitare koje podržava čvrsta ritam sekcija.

Gitaristi "Džajant Send" Brajan Lopez i Gejbrijel Saliven su svojom kombinacijom zvukova Mediterana i Meksika, valcera i Brus Springstinove "The Ghost Of Tom Joad" bili savršen uvod u glavnu predstavu.

Mada je snimio više od 50 albuma, Gelb je najpoznatiji po činjenici da je njegova "odmetnuta" ritam sekcija - basista Džoi Barns i bubnjar Džon Konvertino, formirala izuzetan bend "Kaleksiko", kao i po saradnji sa muzičarima kao što su Robert Plant, Boni Prins Bili, Poli Džin Harvi i Niko Kejs...

Gelb tvrdi da je njegov bend "mesto gde se prijatelji druže i sviraju", stvarajući pesme o strasti, snovima o boljem životu, starenju.

Albumom "Heartbreak Pass", snimljenim u Belgiji, Grčkoj, Kanadi, Italiji, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj i Holandiji, "Džajant Send" obeležavaju tri decenije postojanja. U Beograd su stigli posle nastupa u Danskoj, Nemačkoj i Austriji.

Tokom koncerta koji je trajao 100 minuta, "Džajant Send" su u briljantnim verzijama "Forever And A Day" i "Texting Feist" pokazali da su sjajan rok end rol bend.

"Shiver" je predstavljala potragu za magijom, "Paradise Here About" čvrsti bluz, a "Song So Wrong" nešto čega se ne bi postideo ni veliki Džoni Keš.

Koncert su završili sa "Heaventually" i porukom: "Staza na kojoj si je put kakav si izabrao".

Novinar Davor Pašalić, foto www.youtube.com

Nema komentara.