Uključi se! Nek se i tvoj glas čuje. Podeli sa svetom najnovija događanja! Pošalji svoju Vest!
Tvoj glas! Najbolje vesti se objavljuju na gledanijim medijima! Budi reporter!

Pošalji prijatelju

Biz

Beograd 28. 11. 2015

Usvojena fiskalna strategija

Beograd - Vlada Srbije usvojila je danas Fiskalnu strategiju za 2016. godinu sa projekcijama za 2017. i 2018. godinu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vlada Srbije usvojila je i Predlog zakona o dopunama Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, kojim se omogućava se upotreba pečata koji sadrži podatke o ličnom identitetu ili sa ugraviranim potpisom, kod obavljanja različitih poslova i ostvarivanja prava u situacijama kada je to potrebno.

Time se sprečava, navodi se u saopštenju, diskriminacija osoba sa invaliditetom koje, zbog prirode svoje invalidnosti-telesnih ili senzornih oštećenja ili bolesti, nisu u mogućnosti da se svojeručno potpišu.

Usvojena je i Uredba o monitoringu kvaliteta derivata i biogoriva, koja predstavlja značajan korak u daljoj implementaciji direktiva vezanih za kvalitet goriva.

Primenom ove Uredbe obezbeđuje se da se na osnovu propisanog broja uzoraka proveri da li je kvalitet u skladu sa propisanim, čime se obezbeđuje zaštita potrošača i omogućava kontrolu i nadzor na svim mestima u lancu distribucije, kaže se u saopštenju posle sednice Vlade Srbije.

Novinarka Spomenka Vlatković, foto FoNet

Nema komentara.