Uključi se! Nek se i tvoj glas čuje. Podeli sa svetom najnovija događanja! Pošalji svoju Vest!
Tvoj glas! Najbolje vesti se objavljuju na gledanijim medijima! Budi reporter!

Pošalji prijatelju

Zabava

Beograd 30. 11. 2015

Moć tri gItare

Beograd - "Otac alternativnog kantrija" i najistaknutiji predstavnik "pustinjskog roka" Hau Gelb je sa svojim bendom "Džajant Send" nastupio u beogradskom Domu omladine, predstavio najnoviji album "Heartbreak Pass" i pokazao kakvu moć predstavljaju tri gitare koje podržava čvrsta ritam sekcija.

Gitaristi "Džajant Send" Brajan Lopez i Gejbrijel Saliven su svojom kombinacijom zvukova Mediterana i Meksika, valcera i Brus Springstinove "The Ghost Of Tom Joad" bili savršen uvod u glavnu predstavu.

Mada je snimio više od 50 albuma, Gelb je najpoznatiji po činjenici da je njegova "odmetnuta" ritam sekcija - basista Džoi Barns i bubnjar Džon Konvertino, formirala izuzetan bend "Kaleksiko", kao i po saradnji sa muzičarima kao što su Robert Plant, Boni Prins Bili, Poli Džin Harvi i Niko Kejs...

Gelb tvrdi da je njegov bend "mesto gde se prijatelji druže i sviraju", stvarajući pesme o strasti, snovima o boljem životu, starenju.

Albumom "Heartbreak Pass", snimljenim u Belgiji, Grčkoj, Kanadi, Italiji, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama, Nemačkoj i Holandiji, "Džajant Send" obeležavaju tri decenije postojanja. U Beograd su stigli posle nastupa u Danskoj, Nemačkoj i Austriji.

Tokom koncerta koji je trajao 100 minuta, "Džajant Send" su u briljantnim verzijama "Forever And A Day" i "Texting Feist" pokazali da su sjajan rok end rol bend.

"Shiver" je predstavljala potragu za magijom, "Paradise Here About" čvrsti bluz, a "Song So Wrong" nešto čega se ne bi postideo ni veliki Džoni Keš.

Koncert su završili sa "Heaventually" i porukom: "Staza na kojoj si je put kakav si izabrao".

Novinar Davor Pašalić, foto www.youtube.com

Nema komentara.